Bruk opp feriepengene hos søta bror

Fortsatt penger i feriekassen? I Sverige får du mye moro for pengene.

Hva med å runde av ferien med svensk glas? Foto: Colourbox
Hva med å runde av ferien med svensk glas? Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dejlig å være norsk i Danmark, men spesielt billig er det slett ikke. Vi må punge ut med 118 kroner for 100 danske. Har du penger igjen av feriebudsjettet, og lyst til å reise bort, er det derfor bedre å sette kursen mot Sverige, for her koster 100 svenske kroner bare 84 kroner. Du får altså en hel del mer moro for pengene dine hos våre naboer i øst.

Så, hva skal du finne på? Valgmulighetene er mange. Her lister vi opp noen alternativer:

Ferie i stan

Hva med en langhelg i Stockholm eller Göteborg? Begge byer har sin sjarm, og det er forholdsvis enkelt og billig å komme seg til begge. Fra østlandet kan du komme deg til Stockholm og Göteborg med både tog, buss og fly. I tillegg går det direkteruter til Stockholm med fly fra både Oslo, Skien, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Til Göteborg kan du fly direkte fra Oslo og Stavanger.

Her er tips til byferien: Sommertur til Stockholm og Snartur til Göteborg

Når 100 svenske kroner bare koster 84 norske, er det ganske skönt å være norsk i Sverige. Foto: Colourbox
Når 100 svenske kroner bare koster 84 norske, er det ganske skönt å være norsk i Sverige. Foto: Colourbox Vis mer


Way Out West-festivalen

Vil du at sverigeturen skal inneholde fest og moro? Da legger du turen til Göteborg 13.-15. august. Denne helgen arrangeres nemlig dfestivalen Way Out West. I år spiller blant annet Arctic Monkeys, Lily Allen og Röyksopp. Se mer info her: Way Out West.

Moro for unga

Reiser du med barn, er sikkert Göteborg og Liseberg det første som detter ned i hodet ditt. Ja, det er en slager, og mange hoteller i Göteborg har hyggelige priser på familierom om sommeren nettopp for å tiltrekke seg barnefamiliene. Gjør et googlesøk og se hva du får opp.

Men Liseberg er ikke den eneste fornøyelsesparken som kan underholde familien på sverigetur. Av andre populære familieparker kan vi nevne Gröna Lund i Stockholm, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Småland, westernbyen High Chaparral i Hillerstorp, Småland, Borås Djurpark og Skara Sommarland i Västgötland.

Les også: De nordiske familiefavorittene

Dra på kräftskiva

August er den store krepsfestmåneden i Sverige, så hvorfor ikke ta deg en tur for å meske deg med denne delikatessen? Få med deg en gjeng og lei en sommarstuga, kjøp inn kreps, majones, brød, sitron, pepper og vin og øl, og stell til fest. Du kan også melde deg på en av kräftskivane som arrangeres rundt omkring. Se for eksempel forskjellige krepsearrangementer langs Göta Kanal.

Siste helgen i august arrangeres forøvrig Skövde Matfestival. Da fylles den lille svenske byen nmellom Vänaren og Vättern av boder, musikanter, liv og røre.

Spa for alle penga

Hvis sommeren regnet bort, og du ikke føler at du fikk ladet batteriene skikkelig, s er kanskje en liten spaferie i Sverige en idé? Det er billigere å slappe av med spabehandlinger i Sverige. Vi har tidligere presentert fem beste spa på Sveriges vestkyst. Vil du heller reise et annet sted, så sjekk SPAportalen.