Bruk mobilen som reiseguide

Papir er snart historie. Last ned disse app-ene i stedet.

BARCELONA NESTE: Det fins både storbyguider og spansk-apper til smarttelefonene. Foto: Colourbox.com
BARCELONA NESTE: Det fins både storbyguider og spansk-apper til smarttelefonene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem bykart som er umulige å brette sammen, og gammeldagse reiseguider, ordbøker og parlører. Det fins flust av nyttige applikasjoner til iPhone og Android-telefoner, som hjelper deg med det praktiske på reisen.

Ta taxi i Norge? Sjekk ut denne taxi-appen

Reiseguide på mobilen

Med de nye smarttelefonene er det ikke lenger behov for tradisjonelle reiseguider, i det minste hvis du skal til de noen av de mest populære destinasjonene.

Ifølge Finn.no er det storbyene London, New York, Barcelona og København nordmenn søker mest etter, og blant annet Lonely Planet tilbyr storby-apper for iPhone til flere av disse storbyene.

Også de med Android-telefoner kan laste ned reiseguider for byen eller landet de ønsker å besøke. For eksempel Wikitravel Mobile App har reiseinfo om en rekke land og storbyer, og er dessuten gratis, i motsetning til Lonely Planet-appene.

En annen morsom app er SAS crew guide, som gir nyttig informasjon om en rekke reisemål basert på SAS-ansattes egne opplevelser.

Hit anbefales du å reise

Lær språket på telefonen

Skal du på ferie til et fremmedspråklig land, men mangler språkkunnskapene, fins det flere app-er som hjelper deg med vokabularet.

Applikasjonen Tourist Language til Android-telefoner, oversetter typisk reisevokabulær mellom blant annet engelsk og spansk, portugisisk, tysk, fransk, italiensk og japansk. Denne app-en er dessuten gratis.

Også til iPhone fins det flere gratis språk-apper, deriblant fra World Nomads, som tilbyr grunnleggende språk og reisevokabulær på 25 forskjellige språk.

Skal du på ferie til et land der de bruker et annet alfabet enn vårt, er det lett å føle seg analfabet, noe undertegnede selv opplevde på reise i Russland for noen år tilbake. Da kan app-er som hjelper deg å lære for eksempel det russiske alfabetet være nyttige.

Amazon med egen app-store

Andre app-er som er nyttige på reisen:

  • TripAdvisor har anmeldelser av både hoteller, spisesteder og attraksjoner i hele verden.
  • Usikker på om flyet er i rute? Sjekk alle verdens flyvgninger med app-en Flight Status
  • 77 prosent av nordmenns feriereiser i 2010 foregikk innenfor Norges grenser, viser tall fra SSB. Dette tilsier at applikasjonen fra Visit Norway være nyttig også for oss nordmenn.
  • Travel Ticker velger ut de beste tilbudene til deg, basert på hvor du befinner deg og hva dine interesser er
  • App-er til iphone finner du på iTunes app store, mens applikasjoner til Android-telefoner er tilgjengelige på Android Market eller Amazon App Store.

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!