Kabinpersonalet i BA skal streike i tilsammen syv dager i mars. Foto: Newscast/British Airways
Kabinpersonalet i BA skal streike i tilsammen syv dager i mars. Foto: Newscast/British AirwaysVis mer

British Airways ut i streik

Blir du rammet?

I neste uke (uke 12) går British Airways kabinpersonale ut i storstreik. Streikedatoene er satt til 20.-23. mars, og 27.-31. mars.

Det er fortsatt usikkert hvordan dette vil ramme BA, men skal du ut og fly med selskapet på disse datoene, bør du kontakte flyselskapet med en gang.

Det er imidlertid ikke sikkert de kan gi deg noe konkret svar ennå. Kabinpersonalets fagforening har nemlig ikke avgjort hvem og hvor mange av medlemmene som skal ut i streik.

Under tidligere streiker har BA prioritert å få langdistanseflyene avgårde, da kortdistanseturene er lettere å flytte og eventuelt slå sammen på grunn av hyppigere avganger.

Så langt har BA gått ut og sagt at alle flighter fra London City Airport vil gå som normalt. Også flighter fra Gatwick til destinasjoner utenfor Europa vil gå som normalt, men kortdistanseturer vil bli berørt. Flighter fra Heathrow er det mer usikkert med. BA vil prøve å få brorparten av flightene avgårde etter planen, men noen vil bli kansellert. BAs flight mellom Oslo og London lander på Heathrow. Denne ruten kan dermed bli berørt av streiken.

BA lover flere detaljer om hvordan trafikken vil forløpe så snart de kan. Passasjerer blir kontaktet via sms eller e-post. Følg med på BAs nettsider for oppdatert informasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva kan du gjøre?

Kan du så kansellere eller bytte billetten? Ja, BA tilbyr alle som skal fly mellom 19. og 31. mars å booke om til andre datoer. De som velger å kansellere billetten får igjen pengene.

Dersom du satser på at din flight går som normalt, men det viser seg at den ikke gjør det, vil BA forsøke å flytte deg over på en annen flight. Går ikke dette, har du krav på å få billettpengene refundert. BA vil mest sannsynlig tilby ombooking til senere tidspunkt, og håper selvsagt at flest mulig velger dette fremfor billettpengene tilbake.

Selv om du har leiebil og hotellrom booket på destinasjonen, vil ikke BA dekke slike tap. Da må du i tillfelle satse på reiseforsikringen din. Men hvis du har bestilt ferien som en pakke gjennom et reisebyrå, er de ansvarlige for å tilby deg mer eller mindre det du har bestilt.

Vil du vite mer om streiken og eventuelle konsekvenser kan du lese denne artikkelen hos Bbc.co.uk.

Les også: Supersalg på storbybilleter