British Airways frykter bøter for prisfiksing

London (NTB-DPA): British Airways setter av svimlende 350 millioner pund til mulige bøter etter anklager om brudd på konkurransereglene.

Det britiske flyselskapet skal ha drevet ulovlig prissamarbeid knyttet til drivstoffavgifter. Nå setter selskapet altså av over fire milliarder kroner til betaling av eventuelle bøter.

Det betyr at fortjenesten før skatt synker til 611 millioner pund eller 7,3 milliarder kroner. Nyheten om dette sendte kursen på BA-aksjer ned i London fredag.

- Våre ansatte har brutt vårt eget omfattende regelverk om respekt for fri konkurranse. Jeg synes det er svært beklagelig og kan overhodet ikke godta det, sa BA-sjefen Willie Walsh da fredag han la fram regnskapstallene.

Det britiske konkurransetilsynet og USAs justisdepartement har i nesten ett år etterforsket påstander om ulovlig prissamarbeid i luftfarten. Selskaper som tas i slikt, risikerer store bøter, mens de ansvarlige lederne kan bli stilt for retten og dømt.

BAs resultat for fjoråret ble ifølge BBC rammet av kaoset som oppsto da tusenvis av avganger måtte innstilles etter en terrortrussel i august. En streik blant de kabinansatte ble riktig nok avlyst, men ikke før tusener av passasjerer hadde avbestilt reisene sine.