Britene lemper på regler for flybagasje

London (NTB): Britiske myndigheter lemper fredag på reglene for hva slags håndbagasje passasjerer kan ta med seg på fly fra Storbritannia. Begrensningene ble innført etter avsløringen av planer om flyterror i august i år.

Passasjerene vil fortsatt ikke kunne ta med seg mer enn én bag eller trillekoffert på opp til 56x45x25 centimeter om bord. Og med noen få unntak vil det fortsatt være forbudt å ha væsker i håndbagasjen, meldte den britiske rikskringkastingen BBC torsdag.

De strenge nye reglene som ble innført i august, og de omfattende kontrollene som da ble nødvendig, har fått skylden for lange køer og forsinkelser på flyplassene. Passasjerer bør fortsatt beregne seg god tid på flyplassene, sier en britisk regjeringstalsmann.

Beslutningen om å lempe på reglene er tatt av det britiske samferdselsdepartementet i samråd med flyplassmyndighetene.

- Byrden på de reisende skal reduseres, samtidig som sikkerheten opprettholdes på et høyt nivå, framholder talsmannen.

Tusenvis av avganger fra britiske flyplasser ble innstilt som følge av terroralarmen i august. British Airways mener innstillingene kostet selskapet 40 millioner pund eller 495 millioner kroner, og billigselskapet Ryanair varsler erstatningssøksmål mot den britiske stat. (©NTB)

trond.borrehaug.hansen@ntb.no