Brite bergtatt av nordlyset

Den britiske journalisten reiste til Nord-Norge i håp om å få se nordlyset.

Publisert
Sist oppdatert
Dette er en interessant og spektakulær del av verden. Adrian Bridge, reisejournalist


Den britiske reisejournalisten Adrian Bridge og hans familie reiste til Troms og Finnmark forrige nyttår, for å oppleve det magiske nordlyset.

Nå har han publisert sin artikkel og en video fra turen hos The Daily Telegraphs nettside.

Bridge ankom Tromsø, som han synes var en overraskende livlig by midt oppe i det kalde nord. "Det finnes til og med lyskryss her." Deretter gikk turen østover mot Nordkapp og Kirkenes.

I løpet av turen fikk han oppleve både hundesledekjøring og Nordkapplatået. Han får til og med oppleve Berlevåg Mannssangforening, gutta som ble norgeskjendiser da filmen Heftig og begeistret kom på kino i 2001. Bridge sammenligner koret som Norges svar på Buena Vista Social Club.

- Dette er en interessant og spektakulær del av verden, sier Bridge i videoen.

- Det er en annerledes opplevelse som utfordrer sansene dine.

De tre første nettene så han ikke noe nordlys, og han følte en stigende skuffelse. Hovedgrunnen til at han reiste hit var nettopp å se dette lyset som så mange snakker om, og som turister fra hele verden reiser nordover for å oppleve.

Men så, på vei tilbake til Tromsø med Midnatsol, kaller kapteinen passasjerene ut på dekk. Og visst, nordlyset flerrer over himmelen, men det er ganske svakt.

Tilbake i Tromsø står hele familien utenfor hotellet og venter på å få sjekket inn, da plutselig nordlyset slår til igjen, og denne gang med full styrke. I flere minutter blir Bridge og familien og de andre gjestene på hotellet stående og skue synet.

- Det er fantastisk å ha sett dette utrolige naturunderverket, sier Bridge.

Så bergtatt ble han av nordlyset og Nord-Norge, at han gjerne kommer igjen.

Se videoen her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer