Brisbane - romslig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Man må ta tog mellom den nasjonale og den internasjonale terminalen. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Man må ta tog mellom den nasjonale og den internasjonale terminalen. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer
 Foto: Sindre Storvoll
Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  • Offisielt navn: Brisbane Airport
  • Brisbane er hovedsete i staten Queensland, og har en lufthavn ganske så mye større enn Cairns. For å komme seg de tre kilometerne mellom den nasjonale og den internasjonale terminalen, må man ta tog. Reisen tar to minutter, starter hvert kvarter og koster tre dollar (gratis som transittpassasjer). Går man ikke av, ender man opp i byen etter 20 minutter (fra 10 dollar, 12 dollar inkludert retur som transittpassasjer) og Gold Coast etter 40 (fra 20 dollar). Er det lenge til flyet ditt går, anbefales det å ta en tur til byen. Buss (11 dollar hver vei) og taxi (27 dollar hver vei) er alternative reisemåter. Vær oppmerksom på at det ikke finnes oppbevaringsskap.

    Den internasjonale delen er mye mer oversiktlig enn den nasjonale. Taxfreeområdet er passe stort, og det eller matinntak er de to pengeslukende tidsfordrivene terminalen tilbyr (den nasjonale har massasjetilbud). Ellers finnes lokal-TV og salonger for å slappe av.

    Originalt er "farvelvinduet" i andreetasje hvor de som står igjen utenfor kan vinke ned til hamstrende tollfripassasjerer. Flyplassen er også en av de sju i Australia med i Downtown Shopping som styrker utvalget.

    Ian Farr er en manager fra Sydney som reiser i sammenheng med veldedig arbeide:

    - Som transittpassasjer har jeg ingenting å klage på, sier Farr.