Brimi på danskebåten

Er det som hos Brimi sjøl? Vi har prøvesmakt.

<strong><b>MAT PÅ DANSKEBÅTEN:</strong></b> Her er en av rettene som kanskje dukker opp på den nye Brimi-menyen på Stena Saga. Foto:  Sebastian Berg Hestvedt
MAT PÅ DANSKEBÅTEN: Her er en av rettene som kanskje dukker opp på den nye Brimi-menyen på Stena Saga. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Stena Lines danskebåt Stena Saga, har de en egen Brimi-meny, som de har hatt siden 2006.

– I fjor solgte vi 13.890 3-retters Brimi-menyer, forteller Rickard Ternblom, rutedirektør på Norge-Danmarkslinjen i Stena Line, en rute der Stena Saga fraktet 471.000 passasjerer i 2011.

I disse dager driver kokkene og Arne Brimi selv med å teste ut og bestemme den nye menyen, som du vil få servert på danskebåten fra 1. april og det påfølgende halvåret.

– Er Brimi-maten her den samme som den man får servert på Vianvang?

– Nei, det skal ikke være det, det er heller ikke ambisjonen, sier Arne Brimi til DinSide.

– De skal hente de kvalitetene som jeg tror på, det handler om ideologien, ikke bare om maten, sier Brimi videre.

Danskebåten er ikke hva den engang var: Se det nye SPAet på Stena Saga

Stena Line har en egen Brimi-meny, utarbeidet av skipets kokker i samarbeide med Arne Brimi. Foto:  Sebastian Berg Hestvedt
Stena Line har en egen Brimi-meny, utarbeidet av skipets kokker i samarbeide med Arne Brimi. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


– Enorme masser med folk

På tross av navnet Brimi-meny, som kanskje får deg til å tenke at dette er mat som Brimi står bak, er det altså ikke kun kjendiskokken som står bak menyen. Menyen er resultatet av et samarbeide mellom Brimi og kokkene om bord Stena Saga.

– Vi jobber sammen, det er mye som skal stemme. Vi samarbeider om menyen, det handler mye om å inspirere, det er ideologien min. Hvis man vil utvikle gastronomien i Norge, må man begynne der det er mye folk, sier Brimi til DinSide.

– Det har vært en bratt kurve på båten i den tiden jeg har vært her, sier Arne Brimi om utviklingen av maten som serveres om bord.

Det er mye som skiller restaurantdriften om bord en ferge, og restaurantdriften på for eksempel Brimis egen restaurant Vianvang.

– Dette er et helt samfunn i seg selv, som seiler. De er avhengige av å få inn alle varene korrekt, og det er snakk om enorme masser med folk. Det er tanken som må ligge i bunn, så må man lage god mat deretter, sier Brimi til DinSide.

Se lugarene på Stena Saga: De dyreste og de billigste


Maten på danskebåtene

Hvilket rederi har den beste maten? (Avsluttet)
Color Line(44%) 100
Ingen mening(17%) 40
Stena Line(12%) 28
DFDS(12%) 28
Det er likedan på alle(8%) 18
Fjord Line(7%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Prøvesmak

DinSides utsendte har prøvesmakt noen av rettene som testes ut for den nye Brimi-menyen, og kan love at det i aller høyeste grad er godt for ganen. Du kan se bilder av maten i bildespesialen ovenfor.

Nøyaktig hva som kommer til å stå på den nye Brimi-menyen er ikke helt avklart i skrivende stund, men Brimi lover at det kommer til å være mye bra med både svensk og norsk signatur.

– Det vil være Gudbrandsdalsost, røkt laks, en fenomenal gjøkalv og fritt vilt, avslører Brimi til DinSide.

Hva synes du om maten på danskebåtene? Hvilken ferge har den beste maten? Stem i avstemmingsobjektet til høyre, eller tips andre i debatten nedenfor.

Kielbåten er DinSide-lesernes cruise-favoritt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer