Brillefint museum

NYTT: Historiske briller, motebriller, sjalusibriller og kjendisbriller. Madonna, Elvis og Elton John.

Brillefint museum

  1. BILDESERIE: Brillemuseet


Verdens største og mest komplette private samling av briller og brillerelaterte objekter, har nylig åpnet i italienske Padua. Organisasjonen bak brillemuseet er brilleprodusenten Safilo, som har sitt hovedkvarter der.

Madonnas briller.
Madonnas briller. Vis mer


Hos Galleria Guglielmo Tabacchi kan du se brillemote og brillens historie, helt tilbake til 1295, da brillene ble oppfunnet i Venezia. Mannen bak mye av samlingen, er Safilos president, Vittorio Tabacchi, som har brukt 40 år av sitt liv på å spore opp og samle briller fra hele verden. Utstillingen er inndelt i forskjellige avdelinger; fra historisk til moderne, fra designerbriller og brilletilbehør på 60-tallet, til rockestjernebrillesamlingen som kan vise til originalbriller fra storheter som Elvis Presley, Elton John, Bono og Madonna.

Opp gjennom tidene har det vært endel regelrett snåle brilletrender. Eksempelvis "sjalusibrillene", som du kan se eksemplarer av på museet. Dette var populære briller på 1800-tallet, som med sin spesielle linse tillot bæreren av brillen å studere sidekameratene på teateret mens han (eller hun) øyensynlig fulgte med på det som skjedde på scenen.

>> BILDESERIE fra brillemuseet

Fakta

Museet ligger i den italienske byen Padua (Padova på engelsk), cirka 4 mil sørvest for Venezia.

Åpningstider: Mandag til fredag fra kl. 9 til 17. Kun åpent etter avtale om guidet tur.
Pris: Gratis.
Adresse: Galleria Guglielmo Tabacchi, c/o Safilo SpA, Settima Strada 15, Padua.
Tlf: +39 049 6985 679
På nett: Safilo

>> Årets solbrillemote: Dyrt og deilig
>> Årets solbrillemote: Billigbrillene