Brasil - kjappe fakta

Beliggenhet: Brasil er plassert på østsiden av det sør-amerikanske kontinentet. Landet grenser til Bolivia, Peru, Colombia, Uruguay, Argentina, Paraguay, Venezuela, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Det er forøvrig Sør-Amerikas største stat, både i folketall og i areal.
Styreform:Føderal republikk.
Størrelse: 8 514 877 km²
Språk: Portugisisk.
Innbyggere: cirka 187 millioner.
Valuta: Real. 1= ca. 3 NOK.
Religion:80 prosent tilhører den romersk-katolske kirke.
Flytid: cirka 12-15 timer fra Oslo Lufthavn Gardermoen, avhengig av flybytte og destinasjon.
Flyforbindelse: Alle de store charterselskaper flyr i vintermånedene her hjemme, som betyr sommer i Brasil. Priser varierer fra 4.500 og oppover etter jul. De fleste charterselskapene flyr inn til Natal, Recife eller Rio de Janeiro.
Klima: Tropisk i nordøst. Det kan regne en del fra september til januar, men det er ofte korte skurer på morgenen og ettermiddagen, brutt av skinnende sol. Langs kysten finner du fruktbart land med litt kjøligere klima jo lengre sørover du reiser, men det er i hovedsak utenfor chartersesongen.

Transportnett: Brasil har gode veiforbindelser, med rimelige og komfortable langdistansebusser. Drosje er billig, men taxisjåførene kan ofte være på kanten av ærlige. Følg med under reisen. Leiebiler er forholdsvis billige, og lønner seg hvis du skal farte litt rundt. Ikke kjør etter mørkets frembrudd. Du vil ikke rote deg bort, og mange steder i Brasil er det fare for ran av bilister om nettene.

Tilbake til hovedsaken...