Brannvernforeningen vil ha røykeforbud på hotell

Oslo (NTB): Norske hoteller er ikke sikre nok, og det er derfor nødvendig å forby røyking på alle hotellrom, mener Norsk Brannvernforening.

- Etter at røykerne er fordrevet fra utestedene, tror jeg ikke lenger de oppfatter det som en selvfølge at de skal få fortsette å røyke på hotellrommene, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk Brannvernforening til Dagsavisen.

Han mener løsningen er å erstatte hotellenes mange røykerom med ett døgnåpnet røykerom for alle som føler behov for å ta seg en blås. Slike felles røykerom bør plasseres i tilknytning til hotellets resepsjon, eller i hvert fall langt nede i etasjene, mener Kvalheim.

Din mening:

Er du for røykeforbud på norske hoteller? (Avsluttet)
Ja, deilig med røykfritt - og tryggere.(49%) 130
Nei, jeg vil helst røyke på rommet.(46%) 123
Jeg bor ikke på hotell i Norge.(5%) 12
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kommunikasjonsdirektør Hilde Charlotte Solheim i Reiselivsbedriftenes Landsforening opplyser at stadig flere gjester ønsker å sove i rom det ikke er blitt røyket i. Hun mener det er nødvendig å lytte til innspillet fra Brannvernforeningen.

Hvert eneste år de siste årene, har brannvesenet rykket ut til nærmere 100 branner i hotellnæringen.

Norges verste hotellbrann krevde 14 liv da Hotell Caledonien i Kristiansand brant i 1986.

Branner i hoteller og restauranter fører årlig til materielle skader på over 40 millioner kroner, ifølge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

(©NTB) [email protected]