Braathens mest punktlig

Braathens rykker fra, i hvert fall tidsmessig. Ferske tall viser at 96,2 prosent av selskapets avganger i august var innenfor punktlighetsgrensen.

Hele 95,7 prosent av avgangene til Braathens fra Gardermoen i august gikk innen 15 minutter av oppsatt rutetid. Disse tallene gjorde Braathens til landets mest punktlige flyselskap. Braathens har ikke kunne vist til slike tall de siste ti årene.

- Det er i hovedsak to ting som ligger bak forbedringen. For det første har Oslo Lufthavn begynt å fungere, for det andre har vi satt forbedret punktlighet som øverste prioritet over de siste to årene, forteller informasjonskonsulent i Braathens Stig Solberg.

SAS protesterer

Lei av å vente på flyplassen?
Lei av å vente på flyplassen? Vis mer

På andreplass kom Widerøe med en punktlighet på 93,5 prosent fra Gardermoen, mens SAS fulgte på en tredjeplass med 91,6 prosent. SAS mener imidlertid at sammenlikningsgrunnlaget Braathens benytter er feil.

- All honnør til Braathens for høy punktlighet, men sammenlikningsgrunnlaget i tallene er feil. SAS har langt flere utenriksflygninger enn Braathens, og vår statistikk blir følgelig påvirket av forholdene i det Europeiske luftrommet, sier pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth.

SAS oppnådde for øvrig i august sin beste punktlighet på fem år.

Utenlandske dårligst

Dårligst ut kommer de utenlandske flyselskapene som samlet får en snittpunktlighet på 83 prosent. Totalt hadde alle avganger fra Oslo Lufthavn i august en snittpunktlighet på 90,6 prosent.

Det er ikke overraskende at de utenlandske kommer dårligst ut. Luftrommet i Europa er trangere enn noen sinne, og avganger til og fra kontinentet er langt mer utsatt for forsinkelser enn innenriksavganger i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig reise?
Lysten på en billig reise? Ta en titt på hva som er ledig og hva som er billig i DinSide Reises Her er restplassoversikt. Lurer du på hva andre lesere synes om ditt reisemål? Sjekk karakterer og leserbrev i Din Reiseguide.