Braathens kaster gardinen

Nå skal det bli ’best’ for alle. Braathens har besluttet å gjeninnføre én klasse om bord på innenriksflyene.

- Vi har lyttet til kundene våre og besluttet at samtlige vil være tjent med at vi går over til én klasse i stedet for to på innenlandsflygningene, forteller informasjonssjef i Braathens, Anne Grethe Ellingsen.

Den beryktede gardinen er dermed på vei ut. Braathens har siden 1998 operert med en ’best’ og en ’back’ klasse. Passasjerer på ’best’ har nytt godt av matservering, bedre beinplass og større fleksibilitet i forhold til endring av billetten.

Mat for alle

Vaiende flagg på halen. Braathens legger om designen også utenpå flyene.
Vaiende flagg på halen. Braathens legger om designen også utenpå flyene. Vis mer

- Setene vil forbli slik som de er i dag, vi kommer imidlertid til å innføre servering for alle. Målsetningen med endringene er å bedre produktet for alle, sier Ellingsen.

Hva skjer med tilbudet til de forretningsreisende?

- Vi kommer til å fortsette med økt fleksibilitet for de som betaler normalpris. I tillegg vil det nok bli en differensiering mellom forretningsreisende og øvrige passasjerer, men nøyaktig hva det vil gå ut på er fortsatt ikke klart, forteller Ellingsen.

På utlandsflygningene vil Braathens satse på et toklasseprodukt med Business og Tourist klasse. Business vil bli oppgradert i forhold til dagens ’best’, mens standarden på Tourist skal bli tilnærmet dagens ’best’.

Ingen løfter om pris

Overgangen skal etter planen skje i løpet av første kvartal 2001, men på spørsmål om hvorvidt overgangen vil forårsaken endringer i billettprisene stiller Braathens seg tvilende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Per i dag kan vi ikke love verken en prisnedgang eller oppgang. Det er flere faktorer som avgjør hvorvidt en prisendring blir aktuelt. Det eneste jeg kan si her er at vi følger markedet, sier Ellingsen.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig ferie i siste liten bør du ta en titt på vår oppdaterte restplassoversikt. Er du i tvil på hvor neste reisen burde gå, kan du sjekke lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide.