Bra og billig overnatting i NYC

Det er dyrt å bo i New York, men det finnes steder som ikke lopper deg.

Colonial Inn er et av alternativene for deg som reiser på budsjett. Foto: Colonial Inn
Colonial Inn er et av alternativene for deg som reiser på budsjett. Foto: Colonial Inn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skrivende stund er det oktober, og høysesong for storbyferier. New York er byen som ofte står høyest på ønskelisten for storbyturisten. Akkurat nå er dessuten dollaren lav (per 8/10 koster en dollar cirka 5,80 kr), noe som gjør en tur over there enda mer fristende.

Hvis du har vært i New York før, vet du at det er ganske dyrt å bo på hotell der. Heldigvis finnes det hoteller som er billige, men som likevel er pene og ordentlige med fine rom og skikkelig service.

I denne artikkelen presenterer vi syv eksempler. Husk at hoteller som dette raskt blir fullbooket, så du bør være tidlig ute med bestillingen. Dersom ingen av disse passer deg, så sjekk ut de tidligere artiklene vi har skrevet om billige New York-hoteller under (merk at prisene kan ha endret seg siden disse sakene ble publisert):

Ni billige New York-hoteller
Fem billige New York-hoteller

Her er de syv ferske forslagene:

Merk at dersom prisen ikke inkluderer skatter og avgifter må du legge på 14,75 prosent pluss en "occupation tax" på rundt 3,50 dollar på prisen for å få totalbeløpet du må betale per natt.

SoHotel
I bygningen som huser SoHotel har det vært drevet hotell siden 1700-tallet. I dag fremstår stedet som en moderne oase med flott beliggenhet mellom Little Italy, Chinatown og Lower East Side. Bestill i god tid, og du får et av de 96 rommene til en hyggelig pris. Hotellet har rom til tre, fire og fem personer også. Merk at rommene ikke er spesielt store.
Pris: Fra 99 dollar for dobbeltrom (skatt på 14,75 % og hotellavgift på 3,50 dollar kommer i tillegg)
På nett: Sohotel

East Village Bed & Coffee
Dette er et b&b i East Village som er veldig populært. Bare at du ikke får frokost, men kaffe. Eieren mener det er altfor mange bra kafeer i nabolaget der du heller kan spise frokosten din. Gjester kan slappe av i bakhagen og kose med eierens to hunder. Her er 11 rom, men gjester må dele bad med andre.
Pris: Fra 135 dollar, med alle skatter og avgifter inkludert.
På nett: East Village Bed & Coffee

 Foto: Chelsea Inn
Foto: Chelsea Inn Vis mer
 Foto: Colonal Inn
Foto: Colonal Inn Vis mer
 Foto: Lotus Inn
Foto: Lotus Inn Vis mer

Chelsea Inn
Et b&b full av sjarm i Chelsea. Langt fra moderne, men fint likevel, med sin landlige engelske stil. Gjester kan bruke bakhagen om ettermiddagen og kvelden. Merk at de billigste rommene deler bad, mens de litt dyrere har eget bad. Frokost er inkludert i prisen. Bestill tidlig, da hotellet blir raskt fullbooket.
Pris: Fra 89 dollar for dobbeltrom med delt bad (skatter og avgifter kommer i tillegg). Frokost er inkludert
På nett: Chelsea Inn

Colonial Inn
Dette hotellet ligger også i Chelsea, og har 22 rom (hvorav to lekre suiter), alle med egne bad. Stor frokost er inkludert, og det er kaffe og te tilgjengelig hele dagen i lobbyen. Når været er bra er takterrassen åpen for gjestene. Hotellet er populært blant homofile, da eieren er en kjent homoaktivist.
Pris: Fra 130 dollar for dobbeltrom (skatter og avgifter kommer i tillegg)
På nett: Colonial House Inn

Lotus Hotel
Perfekt for budsjettshopperen, da hotellet ligger midt på Manhattan. Interiøret i de 17 rommene er kanskje ikke det stiligste, men det er rent og pent. Det er ikke egne bad. Frokost er inkludert i prisen, og det finnes kjøkken gjestene kan bruke om de ønsker å lage egen mat. Hotellet har tre, fire og timannsrom (!) i tillegg til dobbeltrom.
Pris: Fra 119 dollar for dobbeltrom, inkl skatter og avgifter
På nett: Lotus Hotel

Hotel Wolcott
Dette hotellet har også en fin beliggenhet, tre kvartaler unna Empire State Building. Lobbyen er i barokk stil, ganske overdådig, mens de 200 rommene er i klassisk stil og ganske romslige til å være New York. Kaffe/te og en muffins til frokost er inkludert.
Pris: Fra 125 dollar for dobbeltrom, skatter og avgifter ikke medregnet
På nett: Hotel Wolcott

Innsidetips til New York

Hotel 99
Dette hotellet ligger på Upper West Side. Rommene er nylig pusset opp, så her er det moderne stil, mens bare murvegger, antikke peiser og gamle tregulv er bevart. Noen av rommene har egne bad, noen har delt bad.
Pris: Fra 79 dollar for dobbeltrom med delt bad, uten skatter og avgifter
På nett: Hotel 99