Bra mat til en billig penge i Oslo

Skal du ut og spise, vil du at maten skal være god.

"Ekte" thailandsk feriefølelse på Yaya's Foto: Yaya's
"Ekte" thailandsk feriefølelse på Yaya's Foto: Yaya's Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kjipeste med å gå ut og spise, er å få servert mat du vet du veldig enkelt kunne laget mye bedre selv.

Et godt eksempl på dette var pastaretten en venninne av meg fikk servert på en restaurant/kafé for en stund siden. På menyen sto det at det skulle være kjøttfylte pastaputer i tomatsaus. På bordet kom en tallerken med pastaputer som helt åpenbart kom fra en Fjordlandpakke kjøpt på Prixen rett borti gata. Selv ikke tomatsausen så hjemmelaget ut. Og denne herligheten kostet 150 kroner.

For noen uker siden skrev vi en sak om billige og bra restauranter i Oslo som falt i smak hos dere lesere. Derfor følger vi nå opp med del to.

Tipsene kommer hovedsaklig fra kolleger i DinSide, men vi fikk også inn et par bra tips fra leserne.

Byens billigste trerettersmeny? 325 kroner...  Foto: Arakataka
Byens billigste trerettersmeny? 325 kroner... Foto: Arakataka Vis mer


Tre retter til 325 kr

Arakataka har holdt stand i flere år, og har et godt rykte. Restauranten et par kvartaler unna Youngstorget har dessuten rasende billig trerettersmeny til 325 kroner. Vinpakke koster 239 kroner, og ølpakke 179 kroner. Maten er i hovedsak basert på norske klassikere som blomkålsuppe, kveite, reinsdyr og svineribbe.

Passer for:
Middag for to, forretningsmiddag, vennemiddag, spesielle anledninger eller en hverdagsmiddag med ekstra snert.

Hyggelig bydelskafe

Det er ikke så lenge siden Sagene Lunsjbar gjenoppsto. Et spisested med samme navn eksisterte på 50-tallet, og i 2007 åpnet et nytt sted med samme navn i den gamle bygningen. Her får du real mat - salater, burgere, supper, dagens, eller mer avanserte retter som svinenakke og andelår. (Salater 120 kr, burger 135, større hovedretter 150-200 kr.) Røft og rustikt interiør skaper en hyggelig og uformell stemning.

Passer for: Vennemiddag, parmiddag, spesielle (litt uformelle) anledninger

Boblende og småjålete

Cavabaren Champagneria har flere ganger vært i mediene i forbindelse med at franske champagneprodusenter ikke har godtatt navnet, siden stedet også serverer erkefiendene cava og prosecco. De tapte rettsaken, og Champagneria lever videre med sitt opprinnelige navn. Stedet ligger på beste Frogner, i Frognerveien like ved Solli Plass. Ja, vestkantfaktoren er kanskje litt høy (mange som pynter seg litt for å dra hit), men stedet er ganske uformelt, likevel. Terrassen i 2. etg. er poppis blant røykerne, naturlig nok. Ikke byens billigste tapas, men de enkle tapasrettene koster 39-75 kroner. Mer avanserte retter som pata negra-skinke, grillede kamskjell og frityrstekt blåkrabbe koster 100-135 kroner.

Passer for: Cavakveld med venner/kjæreste, etter jobb-mat, sprudlevorspiel

Trivelig tapas på Grønland. Foto: Vann og Brød
Trivelig tapas på Grønland. Foto: Vann og Brød Vis mer


Fengslende småretter

I en bygning på Grønland som en gang huset Kristiania Fengsel ligger tapasrestauranten Vann & Brød. Her får du real spansk tapasmat til en rimelig penge. Enten velger du tapasretter fra 25 til 62 kroner, eller en tapas sorpresa til 248 kroner - da får du smake litt av alt. Lokalene er kanskje litt lite atmosfæriske, men det store trebordet inne ved selve kjøkkenet er veldig koselig. Er du heldig kaprer du dette.

Passer for: En uformell skravlemiddag med venner, eller deg som bare elsker tapas

Drøm deg til Thailand

Elsker du thailandske strender og thaimat? Da bør du besøke Yaya's ved Aker Brygge eller på Majorstua. Når du går ned trappen til kjellerlokalet kommer du inn i det som ligner på en thailandsk strandrestaurant. Her kan du spise retter som red curry med kylling, scampi satay, kyllingsuppen tom kha gai osv. Hovedretter fra 139 til 165 kroner.

Passer for: Uformell middag med venner, kolleger, familie, kjæreste

Kjapt, godt og billig i Østbanehallen. Foto: Rasoi
Kjapt, godt og billig i Østbanehallen. Foto: Rasoi Vis mer


Kjapt og veldig billig

Den aller billigste "restauranten" i Oslo er den indiske Rasoi i Østbanehallen, med retter til 60-70 kroner. Faktisk helt ok mat, som serveres ved bordet, dersom du ikke bare skal ta den med deg som take away.

Passer for: En kjapp matbit når du er på farten.

Eventyrlig thaimat

I Soria Moria på Torsov ligger thairestauranten Som Tam Thai Restaurant. Dette er ikke en av de billigste thairestaurantene i byen, men mer i midtre prissjikt. Dette er ikke en typisk kjappmat-restaurant, men en "ordentlig" restaurant der du drar for å sitte ned og spise en bedre middag. Hovedrettene koster 190-205 kroner.

Passer for: Parmiddag, finere vennemiddag, spesielle anledninger

De overnevnte restaurantene er anbefalninger fra DinSides journalister. Under har du et par tips fra DinSide-lesere:

Indiske Darbar Mat og Vinhus på Tøyen (Smedgata 49) er favorittrestauranten til Dennis Haffner.

- Store retter, høy kvalitet, verdens beste nanbrød og ekstremt hyggelige og morsomme servitører på plussiden. Litt lang ventetid og kaaaanskje litt dyrt på minussiden. Men til gjengjeld får man så mye ris og saus i påfyll at man kan få en hel kompisgjeng mett!

Hallvor Lyngstad er glad i sushi, og har spist mye av det både i Norge og utlandet. Han mener Mitsu Kafé i Møllergata 42 i Oslo sentrum er på høyde med den beste sushien han har smakt tidligere.

- Perfekt konsistens og smak på risen (de bruker nishikiris), frisk/fersk fisk med god tyggemotstand og rikelige porsjoner til en meget fin pris. Restauranten er ikke fancy, men fokuserer på skikkelig sushi. Anbefales på det varmeste!

Har du noen tips til restauranter i Oslo eller i en annen norsk by? Skriv i debattforumet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer