Bot for benkesitting

Du skal være forsiktig med hvor du setter deg. Tysk rettsvesen har bøtelagt en mann for å ha sittet på en parkbenk.

<I>Illustrasjonsfoto. Mannen på bildet har ingen forbindelse med den omtalte historien.</I>
Illustrasjonsfoto. Mannen på bildet har ingen forbindelse med den omtalte historien.Vis mer

Mannen gjorde seg til kjeltring da han satte seg ned på en benk i den Botaniske Have i München. Benken var forbeholdt voksne i følge med barn, og ettersom mannen var alene, hadde han ingen rett til å sitte på akkurat den benken.

Mannen ble tilsnakket av politi, som opplyste ham om at han ikke kunne sitte på benken ved lekeplassen uten å være i følge med et barn. Noe senere mottok mannen en bot pålydende 150 euro (1.250 norske kroner). Mannen gikk rettens vei for å få den annullert, men måtte til slutt finne seg i å betale 75 euro (625 norske kroner) for sin skandaløse oppførsel.

Benkebestemmelsen var innført for å beskytte barna på lekeplassen mot stoffmisbrukere og prostituerte, som ofte henger rundt i hagen. Den bøtelagte mannen var imidlertid verken stoffmisbruker eller prostituert, men opplyste at han kun satte seg ned på benken for å se hvorvidt lekeplassen kunne være et fint sted å ta med datteren sin i forbindelse med en kommende helgevisitt …

Kilde: ananova.com

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.