Bortgjemte skibakker

Bortgjemt, vakkert og ørlite grann sofistikert

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Engelberg, Sveits
    Engelberg er ikke noe chartermål, og utvalget i trendy afters-ski-etablissementer er ikke det største. Skiforholdene er, i følge skientusiastene, strålende; Med Titlis` fallhøyde på 2.000 meter, er utfordringene store. Her er også gode mulighetene for løssnøkjøring. Prisnivået her er lavere enn i de mer kjente skistedene i Sveits. Sesongen startet allerede i november og varer til april. Den beste tiden er dog fra slutten av januar til midten av mars.
  • Serre Chevalier
    To timers bilreise fra den franske rivieraen, ligger Serre Chevalier. Tre hundre soldager i året betyr ikke mindre snø: Her er like mye snø som de mer kjente skistedene i nord, og du er samtidig garantert brunfarge.

    Stadig flere snowboardkjørere finner Serre Chevalier interessant. Fjellet, Serre Chevalier, har gitt skiområdet sitt navn. Dette fjellet er 2.485 m.o.h. og har 76 heiser. Serre Chevalier kan diske opp med 109 bakker og 250 km løyper.

    Ovenfor landsbyen Monetier ligger en lerkeskog, hvor det er plass nok til å kjøre på ski. Rundt ligger fire landsbyer, med et hektisk uteliv og gode restauranter. Kjennere melder om høysesong fra midten av januar til midten av mars. Tidlig sørpeføre. Se også hjemmesiden her.

Lurer du på hvor de høyeste skistedene befinner seg, kan du lese om det her. Flere Alpe-tips finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Aftonbladet, www.reisefeber.no i samarbeid med Vagabond.