Bort med flekken

Små, irriterende, stygge og uønsket i reisegarderoben. Flekker…

Du er flink og pakker lett, du skal tross alt ikke være lenge borte. Men det straffer seg når de uunngåelige flekkene av olje, vin, sjokolade og kaffe melder sin ankomst på fintøyet. Tømmer du en hel vinflaske over deg, er det gjort. Men for de flekkene som er mer irriterende enn store, finnes det smarte og reisevennlige løsninger.

Servietter

Smarte våtservietter som fjerner flekker. Foto: Karoline
Smarte våtservietter som fjerner flekker. Foto: Karoline Vis mer

Vi har funnet noen våtservietter som klarer å fjerne det meste av små flekker. Serviettene kommer i pakker lik vanlige våtservietter, og kan benyttes på de fleste stoffer.

Fremgangsmåten er enkel: Du tar servietten ut av pakken, gnir området med flekken med sirkulære bevegelser. Om nødvendig gjentar du prosessen med samme klut når klærne er tørre. Det anbefales at du sjekker om spesielt skjøre materialer, som for eksempel silke, tåler behandlingen. (Gni et lite område av klærne som ikke synes, og la det tørke, før du eventuelt behandler flekken.)

Skummende effekt

Når du bruker kluten blir det som et hvitt skum, nesten som såpe. Dette tørker bort, og i de aller fleste tilfeller skal da flekken også være borte, om den ikke er spesielt vanskelig og gjenstridig. Danner det seg "ringer" når stoffet tørker, kan du fukte kluten i vann og gni over ringens kanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produktet heter Stain Go, og kommer fra GO Travel Products Company i Storbritannia. Her hjemme forhandles de av DaneStyle Norge, og koster i overkant av 80 kroner for en pakke med ti kluter.

Andre flekkete råd

Vanlige våtservietter er også smarte å ha med seg på tur. I stedet for å kaste dem du får sammen med flymaten, kan du putte dem i vesken. Nyttig til å fjerne søl fra klærne med, så vel som til håndhygiene på enkle utenlandske toaletter. Du får kjøpt våtservietter i flere utgaver i butikkene, både i esker med flere, og i enkeltpakker som egner seg til vesker og lommer.

Du kan også lese det vi har skrevet om et annet produkt som også kan brukes til flekkfjerning, Nylonvask.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige saker finner du omtalt i artiklene til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Ut på tur?

Sjekk om ruteflyet går som det skal i her. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.