Børge Ousland, vel framme på Nordpolen - 1994, alene og uten etterforsyninger!
Børge Ousland, vel framme på Nordpolen - 1994, alene og uten etterforsyninger!Vis mer

Børge Ousland

Polfarer Børge Ousland synes sydenturer er pyton. Når eventyreren tar seg pause fra planene om sin neste ekspedisjon er det Argentina han drømmer om. Argentina og cowboyliv på pampasen!

- Argentina har jeg lyst å dra til nå. Ri på hest over Pampasen, være Gaucho en måneds tid, drikke vin og slumre ved leirbålet. Fremdeles sommer i Argentina nå, så dette er årstiden å gjøre det på.

Siste gang du var på reise?

- Forrige helg var jeg på Island, gikk på ski til Landmannalaugar og badet i de varme kildene der. Island er et spennende land med mange kontraster, men dyrt og svært værhardt.

Reisen du ikke vil glemme?

- Mine beste reiseopplevelser er uten tvil turene til Arktis og Antarktis: der oppe og nede er verden helt anderledes, en fantastisk natur, samt at det er spennende.

Hit reiser du aldri igjen...

- Jeg har igrunn aldri opplevd noen helt store tragedier på reisene mine, (kommer hvertfall ikke på noe), det jeg imidlertid ikke liker er de tradisjonelle "turistfellene" hvor man blir dratt hit og dit for å se på velregisserte middelmådigheter. Jeg vil ha ekte vare, hvor man slipper å late som man har det gøy.

Les mer om Børge på nettsidene hans, www.ousland.com

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.