Bordellene rives i Amsterdam

Bysentrum i Amsterdam mister snart en del av sine "attraksjoner".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart går lyset ut i en tredjedel av Amsterdams berømte/beryktede rød-belyste vinduer i The Wallen. Et utbyggerfirma bruker 25 millioner euro for å sikre seg 18 eiendommer i området, med til sammen 51 vinduer, skriver Reuters. Med velsignelse fra myndighetene i Amsterdam skal disse bordellene stenges, for å bygges om til butikker og leiligheter.

De prostituerte leier vinduer i den sentrale bydelen for omkring 100 euro per dag, og flere deler gjerne på samme vindu i løpet av døgnet, skriver BBC.

Kritisk fagforening

Selv om prostitusjon er lovlig i Amsterdam, og red light district er en stor turistattraksjon, sier byens ordfører at det er blitt for mye sexhandel i byens sentrum.

SE OGSÅ reportasjen fra sex-museet i Amsterdam

Selv om bordellvirksomheten i Amsterdam reduseres, er det langt igjen før bybildet i sentrum mister sin variasjon ...
Selv om bordellvirksomheten i Amsterdam reduseres, er det langt igjen før bybildet i sentrum mister sin variasjon ... Vis mer


Planene om å kutte ned på antallet bordeller og "utstillingsvinduer" blir møtt med kritikk fra sexarbeidernes egen fagorganisasjon i Nederland, De Rode Draad.

- Om vinduene stenger, vil de utnyttede kvinnene bli gjemt bort andre steder der fagforeningsrepresentanter og helsearbeidere ikke kan få kontakt med dem, sier talskvinne Metje Blaak til Agence France-Presse, ifølge BBC.

Byens myndigheter har ikke planer om å stenge av all prostitusjonsvirksomhet i området.

Fra red light til Rotterdam - duell mellom Amsterdam og Rotterdam

Forrige runde

Før jul i fjor ble 33 bordeller i området stengt på grunn av mistanker om kriminell aktivitet som pengevasking og narkotikahandel. Den gangen fikk imidlertid bordelleierne lov til å starte opp igjen sin virksomhet, skriver Reuters.

Dette er ikke de eneste tiltakene mot omdiskuterte aktiviteter i Nederlands byer. I sommer kom meldingen om at Rotterdam sørger for å få stengt hasjsalget fra halvparten av byens coffee-shops.

Mer storbystoff


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!