Bonderomantisk lek

Enøk, landbruk og lek – ungene skal ikke bare more seg på Hunderfossen. I den grønne parken i Gudbrandsdalen har store bedrifter etablert lek & lær-sentra.

Elg i solnedgang: Nasjonalromantisk dekor - stein med sildrende foss, tømmer og flamme.
Elg i solnedgang: Nasjonalromantisk dekor - stein med sildrende foss, tømmer og flamme. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Fager møy geleider nysgjerrige inn i Eventyrslottet.
Fager møy geleider nysgjerrige inn i Eventyrslottet. Vis mer
Ingen fornøyelsespark uten gullgraving. På Hunderfossen får du en medalje i metall, og ikke i plast til de yngstes store fryd. Pepsi står det preget på mynten, og du kan kjøpe et en snor i det norske flaggets fager til ti kroner.
Ingen fornøyelsespark uten gullgraving. På Hunderfossen får du en medalje i metall, og ikke i plast til de yngstes store fryd. Pepsi står det preget på mynten, og du kan kjøpe et en snor i det norske flaggets fager til ti kroner. Vis mer
Ivo Caprinos dukker laget til eventyrfilmene imponerer stort. Her er et tablå laget over eventyret Veslefrikk med fela
Ivo Caprinos dukker laget til eventyrfilmene imponerer stort. Her er et tablå laget over eventyret Veslefrikk med fela Vis mer

Hunderfossen familiepark er tenkt slik vi ynder å forestille oss livet på gårdene 1800-tallet: Her er det portaler med gressbelagt overbygg, fagre ungjenter i bunader og stavkirkeinspirerte slott. Nasjonalromantikken blomstrer i kitschlandsbyen Hunderfossen!

I fornøyelsesparken, som ligger vakkert til mellom grønnkledte lier i Gudbrandsdalen, er de norske eventyrene brukt for alt de er verdt. Over lesten til Ivo Caprinos magiske dukkefilmfigurer, tuftet på norske folkeeventyr, er det smelt opp en fornøyelsespark med go-cart-bane, Pepsi-sponset gullgraving, badeland og ellers det en forventer å finne i en fornøyelsespark.

Selvfølgelig har alt et tilhørende tidsriktig alibi – barna skal da også utvikle seg mens de fornøyer seg i karusellen. Et energisenter høyner på politisk korrekt maner kompetansenivået på så vel enøktiltak som energimåling.

Fornøyd testpanel

- Jeg synes Hunderfossen er bedre enn Tusenfryd. Her er det ikke så store karuseller, sier syv år gamle Emil Røise Holst, DinSide Reises unge fornøyelsestester.

Med en gjennomsnittsfart på omtrent 50 kilometer i timen, inntok han eventyrslott, raftingbaljene, trampolinene, godtebodene og alle de andre fasilitetene i parken.

- Det kuleste var raftingen. På en skala fra en til ti gir jeg den ti poeng, sier fjortisen Mikaela Brumar Holst. Raftingen er en balje som minner om en gummibåt som slynger seg raskt rundt i en kunstig elv.

Men fjortiser er blaserte og tar ikke til takke med hva som helst.

- Eventyrslottet var barnslig, altså. Jeg tror de andre i klassen ville synes det samme, sier Mikaela om det store slottet der en kjører vogn gjennom høydepunktene i de norske folkeeventyrene.

- Tusenfryd var bedre enn Hunderfossen, for karusellene der er mye morsommere der. Bortsett fra at alt kostet mye mer på Tusenfryd, sier Mikaela.

Gjeeeesp

Hunderfossens lekefasiliteter begeistrer de som ennå går med bleie. Her finnes gravemaskiner, trampoliner, elektriske biler og dyr. Verre er det for dem som følger de små. Tablåene med scener fra Ivo Caprinos eventyrfilmer er vidunderlige. Syvende far i huset og Reveenka med de sjelfulle øynene fortryller.

Likeså er det morsomt og interessant å se utstillingen om hvordan Caprinos dukkefilmer ble laget. Et høydepunkt for mange er utstillingen av Kjell Aukrusts Il Tempo Gigante. Men når de gjeveste attraksjonene er unnagjort, blir ventetiden lang for de voksne. På den annen side er en jo som voksen inneforstått med at fornøyelsesparken har til hensikt å more de små. Heldigvis har man da et arsenal av aviser i ryggsekken.

Historien bak

Ifølge Hunderfossens hjemmeside fikk Anders og Kari Huuse ideen til fornøyelsesparken for 16 år siden. Den gang leste Anders Huuse et oppslag i avisen om at Ivo Caprino ga opp en mangeårig kamp mot Oslo kommune om å få bygget en eventyrpark. Huuse tok kontakt med Caprino, som etter lang tids overtalelse sa seg villig til å delta i det eventyrlige prosjektet. I dag 16 år etter er parken i stadig vekst. Rundt 300.000 besøkte parken i fjor.

Andre fornøyelsesparker


Se hva DinSides testpanel mener om Hunderfossenfamiliepark. DinSide Reise har også testet andre fornøyelsesparker:

  • Spillebuler og sukkerspinn i Tivoli

  • Lykke i Legoland

  • Kostbar opptur i Liseberg

  • Med 93 km/t i svingene – vi tester Tusenfryd.
  • Ut på tur?

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.