Bølle i lufta

18.998 kroner måtte klageren ut med da han ble erklært uønsket på flyet.

Oppfører du deg dårlig ombord på flyet risikerer du å måtte komme deg hjem på egen hånd.
Oppfører du deg dårlig ombord på flyet risikerer du å måtte komme deg hjem på egen hånd.Vis mer

På flyet til Playa del Carmen i Mexico, ble klageren plassert mellom to ukjente. Underveis oppførte medpassasjerene seg ubehøvlet ovenfor flyvertinnene. Klageren sier i sin forklaring at han flere ganger forsøkte å advare passasjerene i nabosetene.

Uten boardingpass

Etter landing i Mexico blir klageren stoppet på flyplassen sammen med de to som ifølge klageren hadde opptrådt ufint. Her blir han bedt om å levere fra seg boardingpasset for hjemreisen. Han var nemlig uønsket på flyet hjem. I sin klage ovenfor Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, sier han at han forsøkte å gjøre rede for hendelsesforløpet og at det hele måtte være en misforståelse.

For å komme seg hjem på egen hånd måtte klageren ut med 18.998 kroner. Disse pengene krever klageren refundert fra turoperatøren.

Påstand mot påstand

Apollo sier på sin side at på flyvninger står sikkerheten til enhver tid i fokus. Dersom passasjerene oppfører seg på en slik måte at sikkerheten står i fare, kan kapteinen avvise dem. Apollo sier videre at klageren ble tilsnakket flere ganger uten at det hjalp. Kapteinen hadde ikke mulighet til å avbryte flyvningen, men besluttet å utestenge klageren fra returen. Som turoperatør kan ikke Apollo overprøve kapteinens beslutning.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser vil ikke gi klageren medhold.

- Her står påstand mot påstand, sier nemnda i sin vurdering.

Nemnda ser heller ingen grunn til å kritisere Apollos oppfølging av klagesaken.

Når turen går i vasken

Svarte ikke ferieturen til forventningene? Det er mulig å få kompensasjon for forhold som bidrar til å ødelegge dyrebare feriedager. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, behandler hvert år rundt 300 saker fra reisende med charteroperatører.

DinSide Reise har tidligere skrevet om enkeltsaker hentet fra Reklamasjonsnemndas klagebunker:

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.