Boken ingen gidder ta med hjem

Mange leser dem, men det er tydeligvis få som tør å ha dem i bokhylla.

Den heftige trilogien Fifty Shades er tydeligvis en hyppig reisepartner. Foto: Colourbox.com/Forlaget
Den heftige trilogien Fifty Shades er tydeligvis en hyppig reisepartner. Foto: Colourbox.com/Forlaget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hører som regel om hotellgjester som stjeler med seg ting hjem, men noe legger vi igjen også. Reiselitteratur i bokform blir hyppig forlagt på hotellrom verden over, og de siste par årene har særlig erotisk litteratur vært en gjenganger. I alle fall hos den britiske overnattingskjeden Travelodge.

Legger igjen erotikken på hotellet

De fører nemlig statistikk over gjenglemte bøker, og for andre år på rad inntar forfatteren bak Fifty Shades-trilogien førsteplass i denne statistikken.

I fjor ble Fifty Shades of Grey den mest "dumpede" boken hos Travelodge. I år var det E.L. James' Fifty Shades Freed, den tredje i serien, som toppet.

Noe litt annet: 50 Shades of Grey du trygt kan henge på veggen

Også den andre boken i serien, Fifty Shades Darker, er høyt oppe på listene de siste årene, så dermed er det grunn til å tro at sengeteppene har dampet på mange britiske og irske hoteller de siste årene.

Glemt? To av tre ting vi glemmer på flyplassen blir ikke hentet

Flere erotiske trilogier

At Fifty Shades bøkene topper listene er selvsagt ingen overraskelse, de enorme salgstallene tatt i betraktning. Men den erotiske boktrenden er tydelig også lenger ned på overnattingskjedens topplister:

Sylvia Days trilogi som også har en ung kvinne og en mannlig riking i hovedrollene er tungt inne på legg-igjen-listen (2., 7. og 9. plass), i likhet med en erotisk romantisk trilogi fra Jennifer Probst (3., 12. og 16. plass).

Her er listen
1. Fifty Shades Freed
2. Bared To You
3. The Marriage Bargain
4. Gone Girl
5. The Casual Vacancy
6. Fifty Shades Of Grey
7. Reflected In You
8. Bradley Wiggins: My Time
9. Entwined With You
10. Fifty Shades Darker
11. Cheryl Cole: My Story
12. The Marriage Trap
13. David Walliams: Camp David
14. Call The Midwife
15. Before I Go To Sleep
16. The Marriage Mistake
17. The Racketeer
18. The Carrier
19. Oh Dear Silvia
20. The Great Gatsby

Hva skjer med bøkene?

Hvorfor legger vi igjen bøker på hotellet? Dersom vi faktisk ikke har glemt den, er det ifølge Travelodge enten fordi vi har lest boken ferdig og dropper å ta den med videre, eller fordi vi ikke vil lese den ferdig. Uansett årsak; Hotellkjeden gir bort bøker de finner til veldedige formål om de ikke blir etterlyst i løpet av tre måneder.

Mest glemt

Menn glemmer mobilladere og PC-kabler i stikkontaktene, toalettsaker og klær i skapet, mens kvinner også glemmer igjen ting som hansker i skuffer og smykker på nattbord og bad, har DinSide tidligere fått informasjon om hos Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo.

Reiser du med barn, bør du også passe på kosedyrene. Kosebamser er hyppig gjenglemte gjenstander har statistikk fra Travelodge tidligere vist.

Og hva er det vi tar med hjem?

Gjenglemt eller forlagt er en ting. Men mange ser også sitt snitt til å fylle opp kofferten med ting fra rommet. Sofaer, minibarer og TV-apparater er outrerte eksempler på hva hotellgjester har funnet det for godt å ta med seg etter oppholdet. Mer vanlig er tingene på denne listen, ifølge en undersøkelse fra Lastminute.com fra 2012.

Tatt fra hotellet, topp ti:
1. Håndklær
2. Kosmetikk (såpe, sjampo og balsam)
3. Penner
4. Bestikk og middagsservise.
5. Slippers
6. Badekåper
7. Fjernkontroller
8. Puter, tepper og madrasser
9. Aviser og magasiner
10. Kleshengere

– De gangene gjester tar med seg noe uten å betale for det, er det enten fra minibaren, håndklær eller badekåper, sa driftsdirektør i Thon Hotels, Anders Lindvall, til DinSide i fjor høst, selv om han også fremhevet at de ikke var mye plaget med tyverier fra hotellene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer