Boeing klarer ikke levere Dreamliner

Flygiganten Boeing kræsjlander sin egen flydrøm før den er på vingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske flygiganten Boeing har innsett at den ikke kan få sin Dreamliner på vingene i tide. Det er et slag i ansiktet på selskapet som har markedsført seg med å være leveringspunktlig.

Seks måneder forsinket

Boeing sier nå at den banebrytende 787 Dreamliner blir minst seks måneder forsinket - i hvert fall for de første mottagerne. Det skriver det britiske nyhetsbyrået Reuters.

Dette er ikke første gang Boeing må utsette Dreamliner

48 fly- og leasingselskaper har bestilt mer enn 700 Dreamlinere. De første flyene forventes nå å rulle ut av fabrikkshallene i desember 2008 i stedet for mai, som det ble lovet i utgangspunktet.

-Mange utenfor Boeing har satt spørsmålstegn ved det realistiske i de første leveringsdatoene, sier analytikeren Robert Stallard fra Bank of America og fortsetter:

- Boeing har nå bitt i det sure eplet og akseptert at det er umulig å nå den satte leveringsdatoen. Firmaet har tatt den eneste fornuftige beslutning der var mulig å ta.

Forsinkelsen er dårlige nyheter for selskapene som valgt å sette lit til Boeings løfter. Bl.a. det japanske All Nippon Airways, som er lovet det aller første Dreamliner-flyet, må nå gå i tenkeboksen. Selskapet hadde planlagt å sette flyene inn i frakten av passasjerer i forbindelse med olympiaden i Beijing til sommeren. De planene må nå revideres.

Meldingen fra Boeing fikk onsdag kveld flyprodusentens aksjer til at falle med over to prosent. Selskapet fastholder likevel sin forventning til årets inntjening, skriver Reuters.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!