Bodysurfing på bagasjebåndet

Tre nordmenn i 40-årene på firmatur bestemte seg for å teste hva som skjedde hvis de la seg på bagasjebåndet på Schiphol flyplass i Amsterdam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre nordmennene fra Stavanger var på firmatur. De sto og ventet på bagasjen sin, og måtte få tiden til å gå, skriver Dagbladet.

Først la den ene nordmannen seg oppå bagasjebåndet.

- Jeg tror det var sjefen i firmaet, så da måtte de to andre følge etter og gjøre det samme. Ellers hadde de vel fått sparken, ler adjutant Robert Van Kapell i militærpolitiet De Koninklijke Marechaussee, som holder orden på flyplassen.

De glade nordmennene frydet seg stort over å ligge der på bagasjebåndet. Men hva skjer egentlig med koffertene når de forsvinner inn i hullet ved enden av båndet?

- De fant i hvert fall ut av det, sier Van Kapell.

De tre nordmennene på heisatur falt nemlig to meter rett ned, før de traff gulvet i bagasjekjelleren. Bare flaks gjorde at ingen ble skadd.

- Heldigvis slapp de unna med noen skrammer og blåmerker. Men de forventet ikke fallet, så det kunne blitt stygt, sier Van Kapell.

Etter fallet var leken over.

- Mitt inntrykk er at det ikke var så morsomt lenger da, sier han, og legger til at nordmennene hadde fått seg noen øl for mye.

De ble pågrepet og brakt til flyplasspolitiet. Der fikk de 65 euro, eller cirka 500 kroner, i bot hver.

- De forlot Nederland med en liten bot, noen få blåmerker og en stor opplevelse, sier Van Kapell.

>> BILDESPESIAL: Følg bagasjebåndet - Koffert i 22 km/t