Bø Sommarland

Bø Sommarland kan skryte av å være Norges største vannland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Her er det flere badeområder, som retter seg mot forskjellige grupper: Badeland for de små; eget område med sklier og en berg- og dalbane i vann; strand, solsenger og kafeteria på Bøverstranda - og konstant strøm og en flodbølge som kjøres ut en gang i timen i Sommarlandelva. Temperaturen i bassengene holder 25 grader hele sommeren.

Men selv om Sommarland kanskje helst retter seg mot badeglade, trenger du ikke å trekke i badebukse og solfaktor for å glede deg i Bø. I Sommarland finner du også Lekeland, Tivolibyen Tarzanløypa og Steintjønn.

Lekeland er et tørt område med leker og underholdning – kanskje først og fremst for de aller minste. Her er sandkasser, gyngehester, klatrehus med mer, og i Lekeland kan du også boltre deg i et av Europas største lekeslott; det har et areal på 1.000 kvadratmeter. I Lekeland treffer du også klovnen Melvin Tix, som har underholdt i Sommarland i 17 år.

Tivolibyen kan by på pariserhjul, tombola og lykkehjul, sammen med andre typiske tivoliaktiviteter. Tarzanløypa er en hinderløype som inviterer til litt vennskapelig konkurranse. I Stintjønn kan du padle blant bevere og dinosaurer.

Nytt i år: Ny sandvolleyballbane som innvies av oppvisningskkamp mellom noen av Norges beste damelag.

Sesong: Åpent daglig fra 7. juni til 17. august. Badeparken har noe kortere åpningstid i lavsesong. Høysesong er fra 21. juni til 10. august.

Priser: Varierer med sesong, dyrere i høysesong.

    Voksen: 195/220
    Barn 3-13 år: 165/185
    Barn under tre år gratis.

Parken har egne priser for pensjonister og funksjonshemmede, samt 2-dagers priser.

Hvor: Bø i Telemark.

Bø Sommarland på nett

Gå videre til neste park

Gå til prisoversikten
Tilbake til hovedartikkelen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!