God morgen, New York! Selv de mest ihuga B-menneskene vil sprette opp av sengen når de våkner til dette synet? Her fra soverommet til en av suitene med utsikt over Central Park og Upper East Side. Foto: Mandarin Oriental
God morgen, New York! Selv de mest ihuga B-menneskene vil sprette opp av sengen når de våkner til dette synet? Her fra soverommet til en av suitene med utsikt over Central Park og Upper East Side. Foto: Mandarin OrientalVis mer

Bo som Stordalen i New York

Femstjerners spa, personlig trener og New Yorks beste utsikt.

Det er ikke mye 10 kvadratmeter og toalett på gangen over Petter Stordalens nye studenthybel. Hotellmillionæren som snart setter seg på skolebenken for å studere miljø i New York har valgt en luksussuite på eksklusive Mandarin Oriental som hjem for seg og sin forlovede Gunhild Melhus.

Ekstravagant, vil kanskje noen si. Research, kan Stordalen replisere. Vi tenker i vårt stille sinn at den beste researchen en hotelleier kan gjøre er å bo på en rekke ulike hoteller, men hadde vi hatt råd, ja, så hadde kanskje vi valgt akkurat det samme. For på Mandarin Oriental er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

Se bildespesial fra hotellet lenger ned

Fem stjerner

Hotellet kan skilte med intet mindre enn fem stjerner. Og fem stjerner i New York er noe helt annet enn egenerklærte femstjernershotell i det populære ferielandet Syden. Her er alle detaljene på plass, og det er luksus så langt øyet ser.

Når du kommer inn i hotellet ser det kanskje litt beskjedent ut, men resepsjonen på gateplan har kun som formål å filtrere ut gjester man ikke vil ha opp i den egentlige resepsjonen. Den ligger 23 etasjer opp. En heistur du bør ta, dersom du kommer forbi de strenge, men vennlige, dørvaktene. Hotellet har nesten 250 rom og suiter, og har selvfølgelig alle fasiliteter i orden, som treningsrom, svømmebasseng, restauranter og barer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er imidlertid ikke stiv som en kanskje skulle tro. Ordinære priser starter på rundt 700 dollar per rom per natt (drøye 4.000 kroner), men det er også mulig å gjøre kupp, spesielt i vintermånedene januar og februar.

Drar du over elven til Brooklyn, Bronx eller Long Island kan du spare tusenlapper på hotellopphold i New York

Hjertet av Manhattan

Hotellet er sentralt plassert på Manhattan, den store lange øyen de fleste tenker på som New York. New York er mye mer, men det er på Manhattan det skjer. Det er her du finner handlegatene, Central Park, byens finanssentrum, og nesten alle byens turister. Og en av byens berømte gule taxier er sjelden mer enn et høyt plystresignal unna.

Hotellet ligger selvsalgt i en skyskraper, og har utsikt over østre del av Central Park, samt Park Avenue og Upper East Side, bydelen der handlingen i blant annet Gossip Girl og Dirty Sexy Money er lagt. Det er her byens velstående finansielle elite bor. (Den velstående intellektuelle eliten bor på parkens vestre side, Upper West Side, i området rundt Columbia, universitetet Stordalen skal gå på.)

12 ruter til himmelen: Disse flyr til New York

5-stjerners spa

Det er ikke bare selve hotellet som kan skilte med mange stjerner. Mandarin Oriental huser også byens eneste 5-stjerners spa. Som hotellgjest kan man gratis besøke selve spa-avdelingen, helt uten ekstrakostnader, mens behandlinger må bookes inn og betales for separat.

Det er også mulig å besøke spaet selv om du ikke bor på hotellet. Les mer her.

Personlig trener i Central Park

Liker du å holde deg i form, er kanskje Central Park det som frister mest? Parken brukes flittig av byens innbyggere, til joggeturer, power walks, - eller kanskje de har lyst til å prøve seg på en silly-run a la Phoebe i Friends?

Skulle Melhus være så opptatt med doktorgraden en morgen at hun ikke har tid til sin daglige joggetur med sin kjære, kan Stordalen leie en personlig trener som gratis tar ham med på en times joggetur i Central Park. Han må bare huske å gi beskjed et døgn i forveien.

- Dette er et tilbud vi har til alle våre gjester, sier Tammy. - Vi vet at det er mange som liker å jogge, men som kanskje synes det virker litt skummelt, eller ensomt, å løpe i parken. Det er det ikke, men vi tilbyr likevel alle våre gjester en times løpetur med personlig trener.

Byens beste utsikt?

Da DinSide var på tur i New York i høst, sto en cocktail i lobbybaren selvsagt på programmet. Det kan anbefales, selv om du ikke har lyst til å bruke opp hele feriekassen på å bo på hotellet. Lobbybaren har, som hotellets restaurant og frokostsal, en førsteklasses utsikt over Central Park. Det beste tidspunktet er å dra dit før solen går ned, slik at du kan se byens prakthage og paradegater i dagslys, flatterende skumringsfarger. Før cocktailen er ferdig drukket, har natten lagt sitt teppe over storbyen og den fremstår slik mange helst ser den: Høy og mørk, og tindrende av tusener av lys.

God morgen, New York! Selv de mest ihuga B-menneskene vil sprette opp av sengen når de våkner til dette synet? Her fra soverommet til en av suitene med utsikt over Central Park og Upper East Side. Foto: Mandarin Oriental
Fra en annen av Mandarin Orientals mange suiter. Foto: Mandarin Oriental
Kanskje ikke bare lett å sitte med ryggen til ved skrivebordet for å studere? Vi hadde sporenstreks snudd rundt på pulten om det var vi som hadde et slikt arbeidsrom. Foto: Mandarin Oriental
Fra et av hotellets baderom. Foto: Mandarin Oriental
Også frokostsalen har spektakulær utsikt over byen. Foto: Mandarin Oriental
Hotellets bar Mobar finner du bak en diskret dør i resepsjonen. Diskresjon er et nøkkelord, for her sitter gjerne celebritetene tett. Foto: Mandarin Oriental
Hotellet har selvfølgelig både gym og svømmebasseng, i tillegg til både varme og kalde kulper i spaet. Foto: Mandarin Oriental
Har du ikke anledning til å jogge i Central Park, kan du jogge mens du ser på den. Foto: Mandarin Oriental
Hotellets Spa er det eneste i New York som kan skilte med fem stjerner. Foto: Mandarin Oriental
Fra vip-delen i Spaet. Foto: Mandarin Oriental
Fra hotellet ser du rett ned på Colombus circle og Central Park. Foto: Elisabeth Dalseg
Det populære økologiske supermarkedet Whole Foods ligger rett ved hotellet, i Times Warner Center, og blir nok flittig besøkt av miljøkrigeren. Foto: Elisabeth Dalseg