Bo med verdens beste utsikt

Bo med megautsikt! Vi viser vei til verdens ti høyeste hoteller.>> Her kan du bo på verdens ti høyeste hoteller>> BILDESERIE: Bo høyt og herlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tar du inn på verdens høyeste hotell, kan du nyte utsikten fra 321 meters høyde, om du er heldig.

>> Her kan du bo på verdens ti høyeste hoteller
>> BILDESERIE: Bo høyt og herlig

image: Bo med verdens beste utsikt


Verdens absolutt høyeste hotell, kan du imidlertid ikke bo på, da dette har en trist skjebne. Ryugyong Hotel i Pyongyang, Nord-Korea, er 330 meter høyt og har 105 etasjer. Boflaten er 360.000 kvadratmeter. Hotellet ble påbegynt i 1986, men er aldri blitt ferdigstilt. Det gedigne bygget ble plottet inn på både kart og frimerker allerede før det stod halvferdig, men selv om den ytre bygningsmassen er ferdigstilt, er hotellet nå fjernet fra alle kart. Det tomme skjellet ruver over byen uten vinduer eller annet inventar. Ifølge Emporis er betongen hotellet er bygget i, så svak, at det ikke kan bli ferdigstilt som det står i dag.


Listen

Listen med de høyeste hotellene er utarbeidet av det anerkjente firmaet Emporis, som i dag har den kanskje mest omfattende databasen med informasjon om høyhus rundt i verden. Med høyhus mener man bygninger som har 12 etasjer eller mer. Emporis har data om 135.000 bygninger og 350.000 severdigheter i 8.000 byer fordelt på 206 land og områder.

Emporis lister de 100 høyeste hotellene i verden, men vi nøyer oss her med å gå mer i dybden på de ti høyeste. For å komme på denne listen, må minst 90 prosent av boflaten i bygningene brukes til hotelldrift. Rangeringen og høydeangivelsen, refererer til strukturell høyde. Dette vil si at TV-tårn, master og andre bygningstyper ikke er inkludert.

Relaterte artikler:

TEST DEG SELV: Verdens høyeste bygg
BILDESPESIAL: Camping fra 42.000 til 4,7 mill.
KJENDISERI: Bo i en kjendisvilla

Her kan du lese mer om hoteller og bosteder