Bo med stil i Hellas

Se de lekre boutiquehotellene.

Hellas er drømmereisemålet for mange solhungrige nordmenn. De fleste havner på charterhotell med naboen, eller på øyhopping der overnattingsstedet bestemmes når de hopper av fergen.

Men skal du få en virkelig drømmeferie i Hellas, skal du velge et av de stilige boutiquehotellene som ligger på de vakre øyene og venter på å gi deg feriefølelsen. Stikkordene er stil, turkisblått vann, spektakulære basseng og topp service.

Se også denne bildespesialen fra Hellas

Her er fire hete alternativer:

Elounda Mare Hotel, Kreta

Lekkert og luksuriøst på nordmenns sydenfavoritt, Kreta. Hotellet har selvsagt et flott bassengområde, egen strand og et spa. Flesker du til, kan du leie et rom med et eget basseng.

Det er enkelt å komme seg til Kreta både med rutefly (Norwegian flyr direkte, SAS flyr via København) og charterselskapene.

Pris: Dobbeltrom inkl. frokost fra 400 euro i sommersesongen.

På nett: Elounda Mare Hotel


Kivotos Hotel Mykonos

Festøya Mykonos' kanskje fineste hotell, bare fem minutter utenfor selve Mykonos by. Her blir du hentet på flyplassen eller ved fergehavna, du får sjampanje ved ankomst, du kan få behandlinger på spaet, bli led på en treningstime eller bare slappe av ved et av de to bassengene.

Fly til Aten og videre til Mykonos, eller ta ferge fra Pireaus eller Rafina (havnebyene litt utenfor Aten).

Pris: Dobbeltrom inkl. frokost fra 297 euro i sommersesongen.

På nett: Kivotos Hotel Mykonos


Mykonos Theoxenia Hotel

Kivotos Hotel får imidlertid konkurranse fra Theoxenia Hotel. Stilen her er annerledes - her er det moderne 60-tallsstil som gjelder, men ellers kan Theoxenia tilby spa, barnekyndig stab som gjerne passer babyen, svømmebasseng og boblebad, og velkomstdrink. Hotellet ligger rett ved siden av de hvite vindmøllene Mykonos er så kjent for - bare fem minutter unna Mykonos by.

Pris: Dobbeltrom inkl. frokost fra 230 euro i sommersesongen.

På nett: Mykonos Theoxenia Hotel


Finn din greske øy

Markyammos Bungalows, Thassos

Dette hotellet har holdt åpent i 43 år, og ligger vakkert og fredelig til ved en flott strand, rundt to kilometer unna Thassos' viktigste havn, Limenas. Her får du luksus til en rimelig penge.

Nærmeste flyplass er Kavala. Det går to daglige flyavganger hit fra Aten. Alternativt kan du fly til Thessaloniki. Herfra tar det to timer å kjøre til fergehavnen i Keramoti.

Pris: Standard dobbeltrom inkl. frokost og middag fra 155 euro i sommersesongen. Familierom (2+2) inkl. frokost og middag fra 195 euro i sommersesongen. Suite med sjøutsikt inkl. frokost og middag fra 330 euro i sommersesongen.

På nett: Markyammos Bungalows

Santorini - perlen blant greske øyer

Hotellene er plukket ut på bakgrunn av anbefalninger fra ulike utenlandske reisemagasiner som Conde Nast Traveller og Sunday Times Travel Magazine.