Bo med begjær

Design-og livsstilhotellet Klaus K i Helsingfors gjenåpner i november med nytt interiør. Romkategoriene har navn etter begjær, lidenskap, mystikk og misunnelse.>> Klikk her for å se bildeserien fra Klaus K

Publisert
Sist oppdatert
Interiørbilde fra Klaus K.<br \><i>Foto: Klaus K</i>
Interiørbilde fra Klaus K.
Foto: Klaus K Vis mer
Klaus K utenfra.<br \><i>Foto: Klaus K</i>
Klaus K utenfra.
Foto: Klaus K Vis mer


Interiøret er nemlig basert på Finlands nasjonalepos Kalevala, og de følelsene som dette eposet formidler: begjær, lidenskap, mystikk og misunnelse.

Folkevers

Kalevala er et epos som bygger på folkevers og -sanger som folkeminnesamleren Elias Lönnrot reiste rundt og samlet inn i første halvdel av 1800-tallet. Lönnrot er for det finske folket hva Asbjørnsen og Moe er for den norske kulturarven. Kaleva er et av de viktigste finske verker, og sies å ha inspirert nasjonalismen som førte til uavhengigheten fra Russland i 1917.

Fra begjær til misunnelse

Kjeden Lifestyle Hotels Finland Oy kjøpte det tradisjonelle hotellet Klaus Kurki, som har fått en total makeover. Det nye Klaus K er innredet i et nasjonalromantisk hus fra 1800-tallet i Helsingfors sentrum. Her er 138 rom, og hvert av rommene reflekterer en av eposets følelser.

Rommene er inndelt i seks kategorier, etter størrelse og pris. De rimeligste og minste rommene, på rundt 20 kvadratmeter, kalles begjær og mystikk. Så kommer lidenskap, misunnelse, misunnelse pluss og til slutt: misunnelsessuiten på 55 kvadratmeter.

Alle rommene er utstyrt med trådløs internettforbindelse, LCD-TV og DVD-spiller. Prisene vil ligge på mellom 100 og 550 euro, eller mellom 808 og 4.443 norske kroner.

I tillegg til 138 rom, inkludert to suiter, har hotellet følgende tilbud: Tre restauranter, nattklubb, champagnebar, uteservering, dagspa, gym og sauna, ballsal mm.

Adresse: Klaus K, Boulevardi 2-4, Helsingfors.
Telefon: +358 9 621 60 64

>> BILDESRIE: Bo med begjær på Klaus K

Design hotels

Kjeden Design Hotels har mer enn 120 hoteller i 37 land, men det er ingen i Norge, og inntil Klaus K åpner i Helsingfors i midten av november, er det heller ingen i Finland. Sverige har tre hoteller i denne kjeden; Elite Plaza hotel i Göteborg, og Hotel j og Nordic light hotel i Stockholm. Danskene har ett hotell i denne kjeden; Hotel Skt. Petri i København.

>> Her er flere artikler om hoteller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer