Det er ikke så lett å se, men denne boksen gjemmer et hotellrom. Foto: Treehotel
Det er ikke så lett å se, men denne boksen gjemmer et hotellrom. Foto: TreehotelVis mer

Bo i trærne

Nytt og spesielt trehotell åpner i Sverige.

Lørdag 17. juli åpner et helt spesielt overnattingssted i Nord-Sverige. Treehotel heter det, og som navnet sier dreier det seg om et hotell med rom i trærne.

Treehotel ligger i det lille tettstedet Harads litt nord for Luleå. I første omgang er det bygget fire hotellrom pluss en badstu i trærne. I fremtiden er planen å bygge ytterligere 20 trerom.

De fire trerommene varierer i størrelse fra 15 til 25 kvm, og henger mellom tre og seks meter opp i de gamle furutrærne.

Det er skandinaviske designere og arkitekter som har tegnet de fire trerommene, og de er alle svært forskjellige. Hvert rom har sitt navn: The bird's nest, The blue cone, The cabin, The Mirrorcube. I tillegg er det laget en badstu med plass til opptil ti personer.

Disse hotellene er best likt i Køben, Stockholm og Oslo

Treehotel har alliert seg med Brittas Pensionat, som ligger i Harads. Det er her gjestene spiser frokost, og det er her betjeningen holder til.

Mirror Cube er kanskje det mest spesielle av trerommene. Foto: Treehotel
Gjestene kan se ut, men ingen kan se inn. Her er det med andre ord muligheter for å få flotte naturopplevelser siden dyr ikke oppfatter at det er mennesker bak veggene. Speilveggene er ilagt en ultrafiolett farge fugler ser, så de ikke krasjer inn i veggene. Foto: Treehotel
Slik vil den 64 kubikkmeter store kuben se ut innvendig. Foto: Treehotel
Minimalistisk interiør. Rommetr inneholder seng, et lite kjøkken, toalett, en liten salong og på toppen en takterrasse. Foto: Treehotel
Her et bilde fra byggingen av trehotellet. Dette er trerommet The Cabin som fraktes til skogs. Foto: Treehotel
Dette rommet kalles The Blue Cone, og er det laveste av trerommene. Her kan også rullestolbrukere bo. Foto: Treehotel
The Bord's Nest er også godt kamuflert. Her er det ikke samme panoramautsikt som i The Mirrorcube, men et trill rundt hotellrom er ganske unikt, likevel. Foto: Treehotel
The Bird's Nest slik arkitekten har tegnet det. Foto: Treehotel


Dette koster moroa:
De fire ulike rommene er priset forskjellig, men for to personer koster det tilsammen fra 3.500 til 4.200 svenske kroner. Da er frokost inkludert. Et enkeltrom koster 2.900 kroner. Ekstraseng til voksen koster 700 kroner, ekstraseng til barn over tre år koster 400 kroner.

På nett: Treehotel.se