Bo i et underverk

Arkitekt Frank Gehrys siste mesterstykke er et vinhotell i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 Foto: Marques de Riscal
Foto: Marques de Riscal Vis mer

Bo i et underverk

  1. Bilder fra hotellet


- Tingen
- Uferdig
- Fire ødelagte blikkbokser

Karakterestikkene rundt Ciudad de Vino, Vinbyen, i Elciego nord i Spania er mange. Den nye vingården til Marqués de Riscal er mer enn bare et produksjonslokale for smakfulle dråper. Her er det også hotell og spa, alt pakket inn i mesterarkitekten Frank O. Gehrys viltre linjer. Nesten 650 millioner kroner er brukt på renoveringen og ombyggingen av den 139 år gamle vinfarmen, og resultatet er en gigantisk severdighet og et ekstraordinært feriested der rioja-vinen muligens er innholdet, men der arkitekturen er det som virkelig trekker oppmerksomhet.


Dyrt hotell

Vinbyen er som en temapark for voksne om vin, og kan besøkes av alle for seks euro. Bestill på forhånd. Da følger omvisning og ett glass vin med i pakken.

Hotellet er langt dyrere, og en del av The Luxury Collection. Adgang her tillates kun om du er gjest. Pris fra 3.800 kroner per natt i dobbeltrom.

Gjenkjennelig arkitektur

Myke vegger som krøller seg som en metallblomst i landskapet, rosaskinnende titan og blankt, rustfritt stål reflekterer et mykt, nordspansk landskap. De som har sett Gehrys andre berømte bygninger, vil umiddelbart se at Vinbyen kommer fra hans kreative hånd. Det er ikke langt til Bilbao og Guggenheimmuseet, og nærliggende i stil om lengre avsted geografisk ligger Walt Disneys Concert Hall i Los Angeles.

>> Se bildene fra Marques de Riscals vinby her

>> Flere perler fra Gehry

>> Ny attraksjon i Paris

Ekstern lenke:

  • Marques de Riscal
  •  Foto: Marques de Riscal
    Foto: Marques de Riscal Vis mer



    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!