Bo i en tyrefekterarena

Hva gjør du for å få liv i en gammel tyrefekterarena? Du bygger om hele stadion til et hotell! Se bildene av det imponerende luksushotellet Quinta Real Zacatecas i Mexico.

Hotellet Quinta Real Zacatecas blir kalt et av verdens uvanligste hotell, og det med god grunn. Hotellet er bygget inn i tyrefekterarenaen San Pedro, som ble bygd på 1800-tallet. Arenaen er restaurert siden den gangen, og har blitt brukt til tyrefekting helt fram til 1975. Det spesielle hotellet ble åpnet i 1989.

Som navnet tilsier, ligger Quinta Real Zacatecas i byen Zacatecas i Mexico. Byen er hovedstad i delstaten med samme navn. Byen har også mange andre historiske bygninger, og det historiske sentrumet har ligget på UNESCOs verdensarvliste siden 1993. Hotellet ligger fem minutters spasertur fra sentrum, og cirka 20 minutters kjøretur fra flyplassen.

Gammel historie kombinert med moderne luksus. Her er en av tyrefekterhotellets suiter.
Gammel historie kombinert med moderne luksus. Her er en av tyrefekterhotellets suiter. Vis mer


>> BILDER av hotellet

49 rom, tre klasser

Det firestjernes hotellet består av 49 fasjonable rom. 36 av disse er såkalte ”Master Suites”, relativt luksuriøse rom med små terrasser. I tillegg finnes det 13 romslige ”Grand Class Suites” som lokker med blant annet boblebad og god utsikt. For dem med aller tykkest lommebok kan hotellet også friste med en ”Presidential Suite”. Suiten går over to etasjer, hvor første etasje har en stue, spisestue og bad med boblebad, mens andre etasje består av to ”Grand Class”-suiter.

hotellets nettsider kan du finne ut hvor mye du må betale for et rom på det tidspunktet du ønsker å reise dit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve arenaen er tatt godt vare på. Hotellrommene er bygget inn stadionveggene. Foto: www.quintareal.com
Selve arenaen er tatt godt vare på. Hotellrommene er bygget inn stadionveggene. Foto: www.quintareal.com Vis mer


På druen i dyrecella

På siden av selve tyrefekterringen finner du restauranten La Plaza, som ifølge hotellets skrytebrosjyre byr på en ”elegant atmosfære” med ”spektakulære lyskroner og originale kunstverk”.

Hotellets bar ligger nær restauranten, i rommet der dyrene ble holdt før de slapp inn i ringen. Her ligger det meste til rette for en stemningsfull kveld på druen. Barområdet er omringet av tykke murvegger og tak, mens stearinlysene bidrar til en helt spesiell stemning, i følge hotellets egenreklame. Her mingler hotellets gjester og den velstående delen av lokalbefolkningen i helgene for å få med seg noen edle dråper og litt levende musikk.

Fly til Zacatecas


Det burde ikke være noe problem å få tak i flybilletter til Zacatecas. Kunne du tenke deg å dra i sommerferien får du billetter med Air France for 7.000-8.000 kroner tur/retur i juli.

Den beste tiden på året å dra til Mellom-Amerika er i perioden desember til april, i følge DinSides klimaguide. I mars fant vi billetter til litt over 7.000 kroner (Air France), mens prisene i april er høyere på grunn av påskeferie.

>> BILDER av hotellet

Ekstern lenke:
Quinta Real Zacatecas