Bo i en kjendisvilla

Er du en stjernekikker kan du leie ferievillaene til både rockelegenden Mick Jagger, supermodellen Jodie Kidd og James Bonds opphavsmann, Ian Fleming. Mest luksus får du på Virgingründer Richard Bransons Necker Island.

Foto: Necker Island Foto: Necker Island Vis mer

Bo i en kjendisvilla

  1. Norske kjendishytter


Er du en av dem som fråtser i D! og C! og drømmer deg bort i bildene av kjendisenes luksusvillaer? Kunne du kanskje tenke deg å bore nesa ned i samme hodepute som supermodellen Jodie Kidd, eller rockelegenden Mick Jagger? Har du penger, har du mulighet.

Kidd og Jagger er nemlig to av flere kjendiser som leier ut sine luksusvillaer når de ikke nyter late dager i ferieparadisene selv. Du kan jo undre hvorfor de gjør det - er kjendiskarrieren på hell, eller er de steinrike stjernene like opptatte av å ikke la en god inntektskilde gå fra seg som oss dødelige?

Med leiepriser på flere hundretusen i UKEN, er det ikke så rart at de allernådigst lar velholdne fans få sitte i sofaen og bade i bassenget. Men for disse prisene får du topp luksus - inklusive et tjenerskap som lager mat og steller i stand for deg.

Ikke fullt så dyrt - lei en norsk kjendishytte

Her er listen over de gjeveste kjendisvillaene:

Foto: Villa-info.net Foto: Villa-info.net Vis mer


Ian Flemings Goldeneye Resort
På Jamaica ligger James Bond-forfatterens ferievilla, der han har sittet og skrevet 14 av bøkene. Fleming tilbragte selv 20 vintre på den tropiske øya, og fikk skrivero i sin flotte og avskjermede villa ved Oracabessa. Villaen har en steinterrasse med utsikt over en privat sandbukt. Svømmebasseng og tennisbane hører også med. Det er plass til 20 gjester.

Pris: 42-80.000 dollar (275-520.000 kroner) per uke.

Foto: Dave Benett/Getty Images Foto: Dave Benett/Getty Images Vis mer


Jodie Kidds Holders House
Familien til supermodellen Jodie Kidd eier en villa på Barbados. Den er en skikkelig familievilla, litt kitch og litt slitt. Hele huset er fullt av familiebilder, og rommene er ganske små. I tillegg til hovedhuset er det et anneks og en hytte der ungdommen fester uforstyrret. Det er plass til 14 gjester. Stor hage, og svømmebasseng er en selvfølge. Rett nedenfor huset ligger en polobane, der den britiske fiffen (som drar til Barbados for å slippe unna den sure engelske vinteren) gjerne viser seg.

Pris: 8.500-21.000 dollar (55-138.000 kroner) per uke.

Foto: Necker Island Foto: Necker Island Vis mer


Richard Branson's Necker Island Villa
Virgingründerens villa ligger på hans private øy, Necker Island i Jomfruøyene. Villaen har 12 soverom med egne bad, og 18 ansatte som gjør oppholdet så behagelig som mulig. To boblebasseng, to ferskvannsbasseng, tennisbane, bibliotek og videobibliotek og biljardrom gjør at du ikke vil kjede deg på øya. Oprah Winfrey, Steven Spielberg og prinsesse Diana har alle bodd her.

Pris: 20-35.000 dollar (130-230.000 kroner) per natt!

Foto: Dave Hogan/Getty Images Foto: Dave Hogan/Getty Images Vis mer


Mick Jagger's Villa Mustique
På den karibiske øya med det klingende navnet Mustique har rockelegenden en luksusvilla som han leier ut til spesielt utvalgte. Leiesøknaden gjennomgås av Jagger personlig, og han vil vite hva du heter, og hva du jobber med. Villa Mustique består av seks separate paviljonger som ligger helt i strandkanten. Interiøret er japanskinspirert. Du kan også bruke boblebadet, crocketbanen og Jaggers egen jeep.

Pris: 13-16.000 dollar (85-105.000 kroner) per uke.

Foto: Saint Catherine's Manor Foto: Saint Catherine's Manor Vis mer


Jane Seymour's Saint Catherine's Court Manor
Beliggenheten er kanskje ikke så eksotisk, men skuespillerens herregård fra 1300-tallet i engelske Bath, er absolutt spesiell. Seymour, som forresten har vært Bond-pike i "Live and let die", har restaurert hele eiendommen, som består av 11 soverom, seks bad, to kjøkken, kapell, ballsal og musikkrom. På tomta finnes staller, tennisbane, og et viktoriansk dypbasseng. Bor du her, har du tilgang til Beaufort Polo Club, der prins Charles er medlem. Både Johnny Cash, Goldie Hawn og Robbie Williams har bodd her. Sistnevnte ble svartelistet etter å ha spilt fotball på crocketplenen.

Pris: 21.000 dollar (138.000 kroner) per uke.

Foto: Yachting Greece Foto: Yatching Greece Vis mer


Aristotle Onassis' "Christina" Yacht
Vi tar med en båt, også. "Christina" var Onassis flytende hjem i mer enn tjue år, og har dermed alt av luksus. De 18 kabinene kan huse 36 gjester. Her har både Winston Churchill, Marilyn Monroe, Frank Sinatra og Prinsesse Grace av Monaco vært gjester. Du kan ta båten hvor du vil, men husk at den er dyr i drift - over 3.700 kroner i drivstoff hver time.

Pris: 45-65.000 dollar (295-425.000 kroner) per dag!

Kilder: The Guardian og AskMen.com

Litt lettere tilgjengelig kjendisluksus - Norske kjendishytter

Relaterte artikler:

Overnatting for Diana-fansen
Her ferierer du med kjendisene
Reis i Oscar-filmenes fotspor
Reality i Malaysia