Bo hos Ronaldinho under fotball-VM

Fotballstjernen gjør som hundretusener andre og leier ut hjemmet sitt via nettjeneste.

<b>LUKSUS TIL LEIE:</b> Denne kåken tilhører den brasilianske fotballegenden Ronaldinho, og kan leies for den nette sum av 92.000 kroner per natt via nettjenesten Airbnb. Men du kan leie veldig mye annet også, via både Airbnb og andre liknende nettjenester. Foto: AIRBNB
LUKSUS TIL LEIE: Denne kåken tilhører den brasilianske fotballegenden Ronaldinho, og kan leies for den nette sum av 92.000 kroner per natt via nettjenesten Airbnb. Men du kan leie veldig mye annet også, via både Airbnb og andre liknende nettjenester. Foto: AIRBNB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettjenester som formidler utleie av private hjem, er stadig mer populært. Vi har tidligere skrevet om at du nå kan finne 1.000 overnattingssteder bare i Oslo, via nettjenesten Airbnb.

Nå gjør den brasilianske fotballegenden Ronaldinho akkurat som flere nordmenn vi har skrevet om tidligere - og leier ut hjemmet sitt via nettopp denne nettjenesten, Airbnb.

Det er riktignok ikke gratis å leie seg inn hos fotballstjerna:

Prisen er 92.094 kroner per natt!

Boligen ligger i Rio de Janeiro, Brasil.

FOTBALLBASSENG: Lekkert blant palmene hos Ronaldinho. Foto: AIRBNB
FOTBALLBASSENG: Lekkert blant palmene hos Ronaldinho. Foto: AIRBNB Vis mer


Sjekk de fasilitetene!

For en døgnpris på 92.000 kroner, er vel dette for spesielt interesserte. Men, det skal sies, du får full tilgang til fotballstjernas bolig, med alle fasiliteter inkludert: Sauna, boblebad, svømmebasseng, gourmet-kjøkken, vinkjeller, et spesialskap for øl, peis, zen-rom for yoga og mye mer.

Huset har fem soverom og seks baderom - og er på over 1.000 kvadratmeter.

God plass til en hel gjeng, altså ...

Luksusvillaen er kun til leie i første halvdel av juli, fra 1. til 14. juli.

Her finner du mer luksus

LUKSUS: Dette luksushuset i Libanon kan du leie for 30.000 kroner natten. Foto: AIRBNB
LUKSUS: Dette luksushuset i Libanon kan du leie for 30.000 kroner natten. Foto: AIRBNB Vis mer


Det er imidlertid ikke kun Ronaldinhos villa som kan tilfredsstille de som ønsker seg luksusbolig i ferien. En annen nettjeneste du bør sjekke er onefinestay.com, som baserer seg nettopp på dette segmentet: Luksus i privatleide boliger.

Og også hos Airbnb kan du finne mange luksusboliger - for eksempel her:

Strand-hus i Libanon (okei, kanskje ikke for de fleste av oss, men WOW, for et hus). Koster 30.000 kroner natten.

Slik fungerer det

Airbnb er en tjeneste som tilrettelegger for at privatpersoner kan leie ut boligene sine - eller bestille leie av bolig fra andre - over hele verden. Du kan leie kun for én natt, eller også for lengre perioder. Dette avtaler utleier og leietaker direkte.

Utleier bestemmer selv når han eller hun vil leie ut, og til hvem.

Redd for å bli lurt? Det er flere ting du kan sjekke ut, for å forhindre at du eventuelt skulle bli lurt av en falsk annonse på denne typen nettjenester. Du kan for eksempel være sikker på at Ronaldinho-objektet er ekte, ettersom bildene er utstyr med et offisielt Airbnb-vannmerke. Dette forteller deg at det har vært en offisiell Airbnb-fotograf ute og tatt bildene på stedet.

Her er flere sjekkpunkter du kan bruke for å unngå å bli lurt:


Flere liknende nettjenester

Det finnes flere liknende nettjenester som Airbnb, og du kan både leie og leie ut privatboliger via andre kanaler, som på Finn.no og gjennom andre rubrikkannonser. Ønsker du for eksempel å leie hytte i Sverige, kan du gå til stugguiden.se.

Men dersom vi holder oss til nettjenester som fungerer på tilsvarende måte som Airbnb, finnes flere. Her er noen:

Ownersdirect.co.uk
Flipkey.com
Wimdu.no
Roomorama.com
Holidaylettings.co.uk
9flats.com
Onefinestay.com

Du kan også leie private boliger gjennom profesjonelle utleiebedrifter som Dancenter.no og Novasol.no. Og ja: De vil gjerne leie hytta di!

Det finnes også flere gratismuligheter, som sofasurfing - via Couchsurfing.org. Her er imidlertid ideen at du får låne en sofa (eller seng) - mot at du vil låne ut din egen sofa til noen andre som trenger det.

TIL SENGS MED ... Jepp, du vet hvem. Merk deg hengekøya i vinduet. Foto: AIRBNB
TIL SENGS MED ... Jepp, du vet hvem. Merk deg hengekøya i vinduet. Foto: AIRBNB Vis mer


Boligbytte er også en ferieform mange velger: Du bytter da bolig med noen andre som vil feriere der du bor. Også en billig måte å feriere på!

Det siste vi har sett innen denne ferieformen, er denne tjenesten som baserer seg på en slags byttetjeneste: Nightswapping fungerer slik at du kan samle deg opp «verdikuponger» ettersom hvor mange besøkende du tar inn hos deg selv - og så kan du bytte inn disse «kupongene» (eller altså antallet netter du har gitt husrom til andre) mot gratisovernattinger hos andre. Har du ingen oppsparte gratisnetter, kan du betale for innpass hos noen.

Har du erfaringer med noen av disse overnattingstjenestene, som du vil dele med andre? Skriv det inn i debatten nedenfor!