Londonhotellet selger unna 500 rom til 1 pund natta - men du må være lynrask om du vil kapre et av de råbillige rommene.  Foto: The Hoxton
Londonhotellet selger unna 500 rom til 1 pund natta - men du må være lynrask om du vil kapre et av de råbillige rommene. Foto: The HoxtonVis mer

Bo her for 9 kroner natta

Men du må være lynkjapp!

Vi har skrevet om de fantastiske ettpundskampanjene til The Hoxton Urban Lodge tidligere. Nå er det en ny kampanje på gang, med avspark torsdag 21. januar klokken 12 britisk tid - som er klokka 13 norsk tid.

Men du bør være rask - og her holder det ikke å være halvrask - her må du være lynkjapp. Forrige gang The Hoxton hadde en liknende kampanje, ble de 1.000 billige hotellrommene til 1 eller 29 pund revet vekk i løpet av kampanjens 10 første minutter, og det var over 300.000 som forsøkte å bestille.

Storbyguide til London

Og med den særdeles lave kursen på pundet som vi har i dag, blir ettpundsrommet til Hoxton enda billigere enn tidligere.

Mye for krona

Er du blant de heldige som får kapret et av de billige hotellrommene, ligger du godt an til en rimelig storbyweekend. Og i alle fall det billige pundet tatt i betraktning: Ett britisk pund koster nå kun 9,23 norske kroner - som er ganske mye mindre enn snittet på 2000-tallet, som har ligget på 11,75 kroner. Det er altså gode muligheter for både billige(re) opplevelser og gode kjøp i den britiske hovedstaden, om du er i shoppingmodus.

Den norske krona er råsterk

Foto: Hoxton Hotel Vis mer


1.000 rom

Torsdag 21. januar klokken 13 legger altså The Hoxton Urban Lodge ut 500 rom til prisen av 1 britisk pund, og 500 rom til 29 pund - 268 norske kroner - som også er et godt kjøp dersom du ikke er en av de heldige som kaprer ettpundsrommene.

Overnattingen må skje i tidsrommet 1. februar til 30. april. Det betyr at det kan være muligheter både for en rimelig vinterferie eller rimelig påskeferie, dersom du i tillegg får slått kloa i noen rimelige flybilletter. Prisene på flybilletter ser selvsagt under stadig endring, men da vi tok et kjapt søk på reiser i forbindelse med vinterferien og påskeferien, fant vi utreisebilletter til 299 og 499 kroner per person (priseksempel Norwegian) eller 39 og 139 kroner per person (priseksempel Ryanair).

Hippe Øst-London

Kun én natt

Ulempen med tilbudet er selvsagt at du kun får bestille ett rom én natt til den durabelig rabatterte prisen. Dersom du vil ha flere netter enn én når du først reiser, spørs det selvsagt hva prisen på de øvrige nettene blir. Hotellet har også andre kampanjer til rabatterte priser, i forbindelse med vinterferie, påske og helger. I tillegg er ikke dette det dyreste hotellet i London hva gjelder standardpriser; et et rom her koster fra 59 til 199 pund. Da vi sjekket prisene i forbindelse med den norske vinterferien og påskeferien, fant vi dobbeltrom i vinterferien til 169 pund, og dobbeltrom i påskeferien til 69 pund. Det finnes selvsagt flere rimelige boalternativer i London - som du kan lese om i denne artikkelen. Enda billigere? Her finner du Londons beste herberger.

Skeptisk til etpunds-hotellrom, sier du? Det behøver du ikke være: Les DinSides hotellanmeldelse av The Hoxton

Anbefalt

Også ifølge gjesteanmeldelser på TripAdvisor, er dette et veldig bra hotellvalg. Det er 420 anmeldelser på The Hoxton Hotel på TripAdvisor, hvorav 95 prosent anbefaler hotellet. 271 av anmelderne gir hotellet karakteren fortreffelig, og 121 synes det er veldig bra. Til sammen 14 anmeldere synes hotellet er dårlig eller forferdelig. Det er også noen som kommenterer at de, med hell og gode erfaringer, har benyttet seg av hotellets ettpundssalg for å kapre billig hotellrom. Du kan lese anmeldelsene hos TripAdvisor.