Bo billig og bra i Marrakesh

Fra 330 til 960 kroner natten.

Riadene ligger i tradisjonelle marokkanske hus med bakhager. Der er det gjerne et lite svømmebasseng. Foto: Riad Cherqui
Riadene ligger i tradisjonelle marokkanske hus med bakhager. Der er det gjerne et lite svømmebasseng. Foto: Riad Cherqui Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marrakesh i Marokko har blitt et populært reisemål for europeere som ønsker seg en varm og eksotisk opplevelse vinterstid. Etter at Norwegian åpnet direkterute hit fra Oslo, har også mange nordmenn oppdaget byen.

Marrakesh lokker med et varmt klima, spennende shopping på markedene, eksotiske matopplevelser og ekskursjoner i Saharaørkenen, for å nevne noe.

Les også: Marrakesh - én by, tre muligheter

Du kan faktisk også reise til Marokko for å stå på ski. Bare en times kjøretur fra Marrakesh ligger Atlasfjellene, og her er det noen eksotiske (og enkle) skisentre. Les mer og se bilder i saken Afrikas ukjente skiperle.

Men, tilbake til Marrakesh, som jo er verdt en reise i seg selv. Hvor skal du bo i byen? I Marrakesh domineres hotelltilbudet av små hoteller i tradisjonell stil, såkalte riads. Noen er billige, noen er grisedyre.

De fleste riader holder tradisjonell stil på interiøret. Foto: Dar Sbihi
De fleste riader holder tradisjonell stil på interiøret. Foto: Dar Sbihi Vis mer
Delfleste riader har middagsservering, men du må ofte bestille dette på forhånd. Foto: Dar Eliane
Delfleste riader har middagsservering, men du må ofte bestille dette på forhånd. Foto: Dar Eliane Vis merHer presenterer vi syv riads som er både populære og rimelige. Husk at riadene har få rom, så du bør bestille i god tid.

Riad Alwachma
Sentralt beliggende, med takterrasse med utsikt over blant annet Koutoubiamoskeen. Ni rom, alle en suite, og en hyggelig spisestue med peis. Her kan du spise tradisjonell marokkansk mat hvis du bestiller på forhånd.

Pris: fra 55 euro (cirka 440 kr) per natt for dobbeltrom med frokost (tilbud på rom fra 45 euro ut 2010).

Dar Eliane
Denne riaden ligger midt i souken (markedet), og er perfekt for deg som reiser til Marrakesh for å shoppe. Hotellet har fire soverom med egne bad, og en liten takterrasse.

Pris: fra 60 pund (cirka 585 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Riad Akka
Riad Akka har fem rom, alle en suite, en takterrasse og et lite svømebasseng i gårdsrommet. Her er også en lounge og en spisestue. I tillegg har riaden sitt eget hammam (tilsvarer tyrkisk bad).

Pris: fra 81 euro (cirka 650 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Dar Sbihi
Denne riaden har lagt vekk på at stilen skal være tradisjonell, og at håndverket er marokkansk. Det er fem rom med egne bad. Bakhagen har en fontene, og på taket kan gjester sole seg. Riaden har også en hammam.

Pris: fra 120 euro (cirka 960 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Riad Al Jazira
Denne riaden består av tre hus som er slått sammen til et hotell med 15 rom, alle med bad. Dermed er det flere takterrasser, bakgårder og lounger å velge mellom. Riaden har svømmebasseng og hammam. Du kan leie hele riaden, dersom du planlegger et jubileum eller lignende. Prisen for det er fra 1.231 euro, cirka 9.900 kr, per natt, og da er det plass til 30 mennesker.

Pris: fra 89 euro (cirka 715 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Riad Chergui
Denne riaden kjører boutiquehotell-stil, og har ni en suite-rom i varierende størrelse. Riaden har et spesielt flott svømmebasseng i bakhagen, der du kan ligge i solsengen og drikke drinker.

Pris: fra 103 euro (cirka 825 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Jnane Mogador
Like rundt hjørnet for Djemaa El Fna ligger denne budsjettriaden. Marrakesh er ikke stedet å velge billigste overnattingsmulighet, men denne riaden er bra, selv om prisen er latterlig lav. Riaden har takterrasse og bakgård, hammam og en stue med peis. Rommene er ganske små, men av god standard.

Pris: fra 420 diram (330 kr) per natt for dobbeltrom med frokost

Les også: Marrakesh er interiørstylistens mekka