Bo billig midt i dyre Stockholm

Her får du mye for pengene.

Et vanlig dobbeltrom koster 700 kr, mens denne lekre suiten med boblebad og terasse koster 1.400 kr natta. Foto: STF Fridhemsplan
Et vanlig dobbeltrom koster 700 kr, mens denne lekre suiten med boblebad og terasse koster 1.400 kr natta. Foto: STF Fridhemsplan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyst på en billigtur til Stockholm, men lurer på hvor du kan finne en sentral og fin overnattingsplass uten å bruke hele reisebudsjettet på hotell?

Stockholm er en dyr hotellby, og det skal litt til å finne et billig og bra hotell som ligger sentralt, attpåtil. Men - det finnes et sted som oppfyller ønsket:

Vandrehjemmet Fridhemsplan, som ligger midt i Stockholm sentrum, har nylig blitt kåret til ”Årets Pute” av Sveriges Turistforenings medlemmer. Med snille priser, lekkert interiør og stort utvalg av fasiliteter, er det lett å skjønne hvorfor.

Storbyguide: Stockholm

Lave priser

Det er først og fremst de lave prisene som gjør at vandrehjemmet er så populært blant turister.

Her får du mye for pengene; alt fra en seng i en sovesal til 235 norske kroner natta, til 700 kroner for et dobbeltrom med bad, og til det eksklusive hotellrommet Dag Hammarskjölds suite, som er utstyrt med en diger flatskjerm, boblebad, privat terrasse og fantastisk utsikt til 1.400 norske kroner.

På skattejakt i Stockholm

Et slikt rom med to senger koster under 500 norske kroner natta. Foto: STF Fridhemsplan
Et slikt rom med to senger koster under 500 norske kroner natta. Foto: STF Fridhemsplan Vis mer


Det er også et rimelig alternativ for barnefamilier. Et tremannsrom koster mindre enn 600 norske kroner og har egen kabel tv og pult på rommet. Dusj og toalett er felles, bortsett fra de som har booket de såkalte ”Vandrarhem Plus-rommene”, som koster cirka 700 norske kroner for et dobbeltrom.

Alle gjester har dessuten har tilgang til et toppmoderne kjøkken, gratis internett og en hyggelig lobby med storskjerm.

Kjøkkenet er toppmoderne med masse plass. Foto: STF Fridhemsplan
Kjøkkenet er toppmoderne med masse plass. Foto: STF Fridhemsplan Vis mer


Ekstrautgifter

Til tross for de snille prisene, må du regne med å betale litt ekstra for tillegg som frokost, sengeklær, håndklær osv. i de billigste rommene. Men frokosten koster for eksempel ikke mer enn femtilappen.

Det kan derfor være lurt å ta med seg egne sengelaken, håndklær og mat, slik at du kan kokkelere på det store felleskjøkkenet.

Har du medlemskap i Sveriges Turistforening eller Hostelling International, får du rabatt på rommene.

Gratis og billig i Stockholm

På nett: STF Fridhemsplan
Adresse: Eriksgatan 20, 112 39 Stockholm
Telefon: 0046 8 653 88 00