Bo billig med stil

To krav som nesten er umulige å oppfylle for et og samme hotell: Stil og lav pris. Her er noen alternativer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Meiningers hostel i frisk og ungdommelig stil. Foto: Meininger Hostels
Meiningers hostel i frisk og ungdommelig stil. Foto: Meininger Hostels Vis mer

Bo billig med stil

 1. Billig og stilig i bilder


Hoteller som både byr på en viss stil, og samtidig koster lite, er sjelden vare. Her er imidlertid noen alternativer i Berlin, London, Paris og New York, fra det supertrendy og desingfancy, til det sjarmerende og klassiske.

Kjenner du til andre steder - tips dine medlesere i diskusjonsgruppen nedenfor.

Se bilder fra noen av budsjetthotellene med stil.

Berlin

Litt designerfriskt, veldig billig. Meininger City Hostels i Berlin er begge deler. Det finnes tre av dem, en i Hallesches Ufer, en i Meininger Strasse og en i Tempelhofer Ufer. Aller billigst er det å overnatte i sovesal. Seng for en natt og frokostbuffet koster da fra 13 euro (110 kroner). Er du jente og vil være garantert rene jentesovesaler, koster det fra 131 kroner. Tosengsrom får du fra 177 kroner. Kjeden har også et hostel i München.

Ekstern lenke:

 • Meininger Hostels
 • London

  EasyHotel heter konseptet til selskapet bak easyJet. Det første easyhotellet skal åpne i London til sommeren, og du kan bestille rom her fra sent denne våren til priser fra 5 pund (62 kroner) per natt. Ikke stort, men stilrent nok om du tåler en fargeskala i grått og oransje, og greier deg uten TV og minibar. Prinsippet for prisingen ligner den vi har blitt kjent med fra lavprisfly - først til mølla får de laveste prisene. Rommene blir små men smarte - et tidligere 18-romshotell skal nå få 35 rom! Du kan velge mellom bittelite rom (5,6 kvadratmeter), veldig lite rom (6,5 kvadratmeter) og lite rom (7,4 kvadratmeter). Adressen er 14 Lexham Gardens, Kensington. Planen er at kjeden skal åpne hoteller i andre byer etter hvert.

  Ekstern lenke:

 • easyHotel

 • Futuristiske Yotel - venter vi fortsatt på - hotellet skal etter planen tilby luksusrom i radikal design sentralt i London, fra 75 pund (924 kroner).

  Fra designerlobbyen i Ashlee House. Foto: Ashlee House
  Fra designerlobbyen i Ashlee House. Foto: Ashlee House Vis mer


  Ashlee House er et annet hostel i London med småfancy dekor der resepsjon og lounge er designet av nederlandske designere. Her kan du overnatte i sovesal eller private rom, og priser inkluderer kontinental frokost. Pris i sovesal fra 31,32 pund (386 kroner) per natt og dobbeltrom fra 600 kroner per natt. Hostellet ligger i 261-265 Grays Inn Road, Kings Cross.

  Ekstern lenke:

 • Ashlee House
 • Paris

  I Paris hopper vi fra det designer-ungdomsfancy, til mer klassisk stil.

  På venstre bredd ligger populære Hotel Leveque. Det er relativt nyoppusset, og tilbyr enkeltrom uten dusj og toalett for 480 kroner. Hotellet ligger i handlegaten rue Cler (nr 29).

  Ekstern lenke:

 • Grand Hotel Leveque
 • Klassisk på Hotel College de France. Foto: Hotel College de France
  Klassisk på Hotel College de France. Foto: Hotel College de France Vis mer


  I Latinerkvarteret kan du ta inn på Hotel College de France. Dette er et tostjerners hotell av det krummelurete slaget med brokadestoffer, sengehimler og tømmervegger. Dobbeltrom fra 660 kroner. Hotellet ligger i 7 rue Thénard.

  Ekstern lenke:

 • Hotel College de France
 • I 63 rue Saint Lazare ligger Hotel Langlois i en ombygget bankbygning fra 1870. Klassisk stil for alle pengene. Kun 27 rom, og de byr på mye plass. De øverste rommene har også utsikt til Sacré Coeur. Du får dobbeltrom fra 809 kroner.

  Ekstern lenke:

 • Hotel Langlois
 • New York

  En natt i det store eplet koster som regel mye for hotellturisten. Her betaler det seg virkelig å lete etter de gode tilbudene.

  The Harlem Flop House er ett av disse stedene. Jazzen sitter i veggene, og her er det kun fire rom å velge i. Du betaler fra 75 USD (492 kroner) per natt som enkeltperson, eller 100 USD (656 kroner) for par som deler dobbeltseng. Med i prisen følger delte bad, og kos med husets katt. Prismessig et regelrett kupp i New York - for den som fristes av å bo i Harlem! Hotellet ligger på 242 W 123rd St.

  Ekstern lenke:

 • Harlem Flop House
 • The Gershwin byr på mer musikalsk inspirasjon og kunst av Warhol og Lichtenstein - et budsjetthotell som er populært blant musikere. Rom fra 114,5 dollar (751 kroner). Hotellet ligger på 7 East 27th Street.

  Ekstern lenke:

 • The Gershwin

 • I et av byens mest trendy nabolag, Tribeca, ligger Cosmopolitan Hotel. Her får du mini-loft med dobbeltseng fra 139 dollar (912 kroner). Disse rommene er i to plan. Hotellet ligger på 95 West Broadway.

  Ekstern lenke:

 • Cosmopolitan Hotel
 • Her finner du bilder fra noen av de omtalte hotellene.

  Se også hvordan du sparer tusenlapper på feriehotellet.

  Norge rundt på lavbudsjett - botips fra sommeren 2004.