Midt i kaoset på Manhattan og Broadway kan du finne deg rimelige hotellrom.
Midt i kaoset på Manhattan og Broadway kan du finne deg rimelige hotellrom.Vis mer

Bo billig i knalldyre NewYork

Det er trangt på Manhattan, og dermed er det også dyrt å bo der når du besøker byen. Men det finnes hotellkupp også midt det heteste hete i the Big Apple: Teaterdistriktet.

Manhattan er ikke så liten. Men besøkende kan vitne om at det likevel er trangt om plassen. Hotellrommene, skulle du finne noen ledige, er enten klaustrofobisk små eller enerverende dyre, aller helst begge deler. Men likevel: Er du på besøk i New York bør du bo der - midt i alt som skjer. Og i det mest sentrale av det sentrale ligger teaterdistriktet og Midtown, like syd for Central Park, rundt den berømte gaten Broadway. Skal man tro en kjent guidebok er dette er stedet hvor verden underholdes. Underholdningen består både av shopping i enorme kjøpesentre, og et energisk kultur- og uteliv langs Broadway.

Kuppene

For å være klar: Et priskupp i New York er ikke det samme som et priskupp i Thailand eller Guatemala. I følge den amerikanske avisen Washington Post er det likevel mulig å bo midt i underholdningen til under 150 dollar (1.350 kroner) også i the Big Apple. Og det uten å sjekke inn på ungdomsherberger og lignende. Det finnes gode kanaler på nettet som kan hjelpe deg til å finne de gode prisene.

Rabatter på nett

Hjertet av byen - Times Square.
Hjertet av byen - Times Square. Vis mer

Det er langt bedre utbygd med rabattjenester og auksjon av hoteller i USA enn vi er vant til her hjemme. Washington Post har benyttet flere av disse tjenestene i sin jakt på billige hotellrom sentralt i storbyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoteldiscounts er et av stedene som avisen med hell har benyttet. Her finner du god oversikt over hvor hotellene ligger, tilbud som gjelder det tidsrommet du har spesifisert, og det skal kun være hoteller med ledige rom du får opp i søket. Vi søker etter hotell den 15. mai, og finner flere gode tilbud. Broadway Plaza har nesten (!) fire stjerner - et førsteklasses hotell midt i smørøyet til 155 dollar (1.400 kroner) for en natt i dobbeltrom. Vi finner også et enkelt men nyoppusset hotell plassert midt mellom Times Square og Madison Square Garden. Her skal du slippe unna med 139 dollar (1.250 kroner) for en natt i dobbeltrom på hotellet med det klingende navnet Manhattan Broadway.

Hos Quickbook finner du også mange gode priser. Du velger selv tidsrom og priskategori, før du får oversikt de hotell som tilbyr ledige rom til ønsket pris. Med et søk på 15. mai i år finner vi flere sentrale hoteller som ser OK ut på bildene, og der dobbeltrom koster oss under 150 dollar per natt. Hva med Amsterdam Court som ligger mellom 8th og Broadway? Her får du dobbeltrom til 145 dollar (1.310 kroner). Hotellet Best Western Woodward ligger mellom 7th og Broadway og tar kun 139 dollar for et dobbeltrom.

Tjenesten Priceline benytter en slags auksjon der du gir prisen du vil betale og spesifiserer hva du ønsker. Deretter må du oppgi kredittkortnummer før tjenesten vil søke etter hoteller som aksepterer den prisen. Finnes et rom til din pris og spesifikasjoner, må du betale rommet umiddelbart sammen med en avgift til Priceline. Reservasjonen kan dessverre ikke refunderes eller endres, men Washington Post fikk et firestjerners hotellrom til langt under halv pris på denne måten (listeprisen var 329 dollar (2.970 kroner), mens avisen sikret seg et rom til 150 dollar.)

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Den skandinaviske reisetjenesten MrJet kan også hjelpe deg å finne billige hotellrom i storbyen. Med et søk på samme dato som ovenfor finner vi frem til to hoteller - det ene til 990 kroner per natt og det andre til 1.530 kroner.

Vite mer?

Vil du vite mer om å bestille reisen på nett? Du kan lese en tidligere artikkel fra DinSide Reise om å finne reisen på nett 8558 TARGET="_top">her. Billige reiser har vi også skrevet om. Finn ut mer om hvor du 8878 TARGET="_top">ferierer billigst.