Blue Train - verdens mest luksuriøse tog

Se bildene fra verdens flotteste tog.

Publisert
Sist oppdatert

Sør-Afrikas Blue Train er legendarisk. Dette er et femstjerners hotell som går på skinner. Utenfor kupévinduet ruller det vakre sørafrikanske landskapet forbi.

Blue Train opererer med to togsett - et som har plass til 82 gjester fordelt på 41 kupeer, og et med plass til 74 gjester fordelt på 37 kupeer. Det sistnevnte toget har nemlig en vogn som kan brukes til konferanser og møter, eller som observasjonsvogn bakerst.

Blue Train regnes som et av verdens mest luksuriøse tog. Foto: Blue Train
Blue Train regnes som et av verdens mest luksuriøse tog. Foto: Blue Train Vis mer

Alle kupeene har eget bad, de fineste med badekar, resten med dusj. Luxury-suitene har
egne hi-fi-anlegg og tv med dvd-spillere.

Togene kjører i 90 km/t, og bruker rundt 27 timer på ferden mellom Cape Town og Pretoria.

Her skal det være klasse, og lunsjantrekket er "smart-casual", mens menn må ha dress og slips til middag, og kvinnene må ha på seg "elegant wear". Bare til frokost kan du kle deg som du vil, men den sidrumpa joggebuksen bør du sikkert la bli hjemme.

Maten holder også høy klasse, og ikke bli overrasket hvis du får servert eksotisk mat som struts eller antilope. Vinen er selvsagt sør-afrikansk.

Er du toginteressert, kan du ta en prat med en av de to lokførerne som er om bord, de er ifølge selskapet mer enn villig til å dele sin kunnskap.

Se bildene fra Blue Train


Priser

Det er ikke billig å være passasjer om bord på en av verdens vakreste og mest luksuriøse togreiser. Du tilbringer tross alt bare litt over et døgn på toget.

Cape Town-Pretoria eller Pretoria-Cape Town 2007
Luxury suite - 8.875 rand/10.945 rand (cirka 7.290 kroner/8.990 kroner)
De Luxe suite - 8.215 rand/10.135 rand (cirka 6.750 kroner/8.330 kroner)

Cape Town-Pretoria eller Pretoria-Cape Town 2008
Luxury suite - 9.285 rand/11.550 rand (cirka 7.625 kroner/9.485 kroner)
De Luxe suite - 8.595 rand/10.605 rand (cirka 7.060 kroner/8.710 kroner)

Prisforklaring: Prisene gjelder per person i dobbeltkupé. Alle måltider og all drikke er inkludert. Det samme er ekskursjonene. Fransk sjampanje, kaviar og bruk av telefon er ikke inkludert. Lavsesong/høysesong

Lavsesong: 16. november til 31. august
Høysesong: 1. september til 15. november

Blue Trains har flere ruter, for eksempel mellom Pretoria og Durban, eller fra Pretoria og til Bakubung Game Lodge. Dette er pakketurer der overnatting i luksuslodger og ekskursjoner er inkludert.

På nett: Blue Train

Se bildene fra Blue Train


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer