Blottet kvinnes bryster i sikkerhetskontrollen

Nå går hun til sak.

DETTE ER GREIT: Men går de for langt , blir det bråk. Nå blir det rettssak mot kontrollørene som oppførte seg ufint mot en kvinnelig flypassasjer. Foto: Colourbox.com
DETTE ER GREIT: Men går de for langt , blir det bråk. Nå blir det rettssak mot kontrollørene som oppførte seg ufint mot en kvinnelig flypassasjer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Transportation Security Administration, TSA, er ute i hardt vær for tiden, blant annet grunnet den nye intimvisiteringen som er innført på amerikanske flyplasser.

Men denne historien er fra mai 2008, og virker nesten utrolig. En amerikansk kvinne opplevde nemlig at sikkerhetskontrolløren som skulle kroppsvisitere henne, dro ned blusen hennes slik at hun ble stående der med bare bryster i all offentlighet.

Kvinnen ble plukket ut til å gjennomgå såkalte "extended search procedures" av sikkerhetskontrollørene på Corpus Christi flyplass, og det var da episoden skjedde. Nå i høst starter rettsaken mot TSA, skriver Amarillo Global-Mail.

Ikke alle er like bluferdige - i Berlin gjennomførte de nakenprotester mot nakenskanningen.

Spøkte og lo

Ikke bare følte kvinnen seg fornærmet av hendelsen. Det ble ikke bedre av at sikkerhetskontrollørene lo og tydeligvis syntes episoden var festlig. Hun forlot området for sikkerhetskontrollen fordi hun ble så opprørt, og da hun returnerte for å få kommet seg gjennom og til avgangshallen, fortsatte sikkerhetskontrollørene å spøke om det.

En av kontrollørene skal ha sagt at han skulle ønske han hadde vært der den første gangen hun kom gjennom kontrollen, så han hadde fått det med seg, men at han fikk nøye seg med å se det hele på video.

Forsvareren til den nå 23 år gamle kvinnen sa til avisen at sikkerhetskontrollørene håndterte situasjonen svært dårlig.

- Noe av det vi reagerer mest på er at de etter hendelsen lo og spøkte om det, sa Jerry McLaughlin.

Les også: Amerikanske passasjerer reagerer på aggressiv kroppsvisitering

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer