Blondine med bein i nesa

Janne Dalen la ut på tur da hun var 18 år. Det skulle gå fjorten år for hun vendte nesa hjemover igjen.

- Det handler om å utstråle selvtillit og kameratslighet og ikke gi folk en feil idé om hvem du er, sier Janne Dalen som har reist mer enn de fleste.
- Det handler om å utstråle selvtillit og kameratslighet og ikke gi folk en feil idé om hvem du er, sier Janne Dalen som har reist mer enn de fleste. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Folk får sympati for en jente som reise alene. Du kommer lett i kontakt med folk, lokalbefolkning så vel som andre reisende. Du blir invitert hjem til folk og får oppleve og se mye mer. Det setter jeg pris på, sier Dalen som nå er 37 år gammel.

Tilfeldigheter

Janne Dalens hesteinteresse førte henne til USA i en alder av 18 år. Hun hadde da jobbet på Bjerke travbane fra hun var femten. Siden dumpet hun borti modellbransjen via en nabo, og arbeidet deretter som modell i New York, Los Angeles, Barcelona og Paris. Den reiseglade og tøffe jenta har i tillegg arbeidet som servitør i Australia, statist i Hong Kong, besøkt de fleste landene i Asia og haiket med både lastebiler og seilbåter. Har hun aldri vært redd?

- Det handler om din egen utstråling. Min erfaring er at fremstiller du deg selv som ubehjelpelig får du lett problemer. Utstråler du åpenhet og kameratslighet, samtidig som du passer på å ikke gi folk en idé om at de kan herse med deg, tror jeg du kommer langt, mener Dalen.

Hun sier at hun har vært borti noen ubehagelige episoder, men at disse like gjerne kunne ha rammet noen andre. Hun understreker likevel at episodene aldri har vært farlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppfordring

Janne Dalen tror at den store oppblomstringen av jentereiseoperatører kommer av at mange vil reise alene, men ønsker et sikkerhetsnett.

- Jeg mener absolutt alle jenter bør ta seg en tur alene, sier Oslo-jenta.

Tilbake til hovedartikkelen.