Blomsterfeiring i Asia

Kirsebærblomstringen er en nasjonal begivenhet i både Japan og Sør-Korea. Den korte og hektiske blomstringen er rammen rundt årets store vårfest.

Umåtelig vakkert når kirsebærtrærne blomstrer. Her fra Seoul. Foto: Chung Sung-Jun/Getty Images/All Over Press
Umåtelig vakkert når kirsebærtrærne blomstrer. Her fra Seoul. Foto: Chung Sung-Jun/Getty Images/All Over Press Vis mer

Blomsterfeiring i Asia

  1. BILDER fra blomsterfeiringene


I Japan er kirsebærblomsten, sakura, landets nasjonalblomst, og når den blomstrer er det stor ståhei i landet. Trærnes utvikling følges med argusøyne utover våren, og værmeldingen på tv oppdaterer japanerne om hvor og når blomstringen kan ventes å komme. Blomstringen beveger seg som en bølge nordover i landet, med de første blomstringene i slutten av mars, og de siste i begynnelsen av mai.

Også i Sør-Korea er kirsebærblomstringen en stor begivenhet, som koreanerne i likhet med japanerne feirer med festivaler.

Det betyr at hardtarbeidende koreanere og japanere kaster dressjakken, løsner litt på slipsknuten og nyter våren i parkene der kirsebærtrærne blomstrer. Her sitter de og spiser, drikker, synger og koser seg.

Kirsebærblomstringen markerer begynnelsen av et nytt økonomisk år, og for barna betyr den starten på et nytt skoleår.

Først plommer, så kirsebær

Tradisjonen med å feire kirsebærblomstringen er gammel. I Kyoto begynte de med dette allerede på 800-tallet, men da var det plommeblomstringen som ble feiret. På 1500-tallet ble kirsebær mer populært enn plommer, og dermed ble det kirsebærblomstringen man feiret i stedet.

>>BILDER fra kiresbærblomstringen

Les også:
Programmert kirsebærblomstring