Blodpris på Draculas slott

Grev Vlad III sitt slott er nå lagt ut på salg - selvsagt til skikkelig blodpris.

Slottet ligger pent plassert på en høyde til alles beskuelse. Foto: Liviu Jianu
Slottet ligger pent plassert på en høyde til alles beskuelse. Foto: Liviu Jianu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det beryktede Bran slott i Transylvania, Romania, er nå lagt ut for salg. Slottet ble i sin tid ble eid av Grev Vlad III, mannen som inspirerte til historien i Bram Stokers Dracula.

Eierne fra den gamle keiserslekten Habsburg vil ikke lenger sitte med vampyrslottet. Driften av den gamle grevens residens koster så det svir. Nå vil slekten kvitte seg med utgiften. Dette kan det svenske nettstedet E24.se fortelle.

Blodsugere

Det er ikke til hvilken pris som helst de vil kvitte seg med "klenodiet." Habsburgerne vil sette tennene i potensielle kjøpere, og forlanger ikke mindre enn 500 millioner kroner for slottet.

Den rumenske staten har meldt seg interesserte som kjøpere, men mener habsburgerne oppfører seg som blodsugere, ikke ulikt den tidligere kjente husbonden.

Romanias kulturminister, Adrian Iorgulescu, mener slottet ikke er verdt mer enn en fjerdel av denne prisen. Dette kan føre til at den rumenske staten ikke kjøper, og dermed kan det havne i privat eie.

Les mer om ferie i Romania her

Gammel slekt

Habsburgerne er en gammel fyrsteslekt med røtter fra Alsace-området. Konger fra slekten har hersket rundt i Europa fra 1200 tallet. Slekten var også den som regjerte i Østerrike-Ungarn under 1. verdenskrig med keiser Franz Joseph I.

Slottet er i dag en av Romanias største turistattraksjoner, med over 400.000 besøkende hvert eneste år.

Tør du bo i Draculas slott? Foto: Liviu Jianu
Tør du bo i Draculas slott? Foto: Liviu Jianu Vis mer


Les mer om den fascinerende historien om slottet her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer