Bloddryppende festival

Phuket er for de fleste kjent som et hyggelig thailandsk ferieparadis, men under denne festivalen er det ekstreme scener som utspiller seg. Advarsel - sterke bilder!

To hjelpere assisterer mannen med et modellskip hengende i leppa. Foto: Rex Features/All Over Press
To hjelpere assisterer mannen med et modellskip hengende i leppa. Foto: Rex Features/All Over Press Vis mer

Bloddryppende festival

  1. Festivalbilder


De bruker både sverd, spyd, busker, stearinlys, boremaskin og modellskip: Ma Song kaller de seg, de kinesiskættede deltakerne som gjennomborer ansiktene sine med de mest bisarre gjenstander, i tillegg til å spasere på glødende kull og vandre på knivskarpe stigetrinn. Under Phuket Vegetarian Festival vises en annen side av ferieparadiset enn det som så mange norske turister kjenner.

Smertefull lykke

Festivalen startet opp for cirka 150 år tilbake, og strekker seg over ti dager i den niende måneden i den kinesiske kalenderen. Deltakerne som er av kinesisk avstamning, lever på en streng vegetarisk eller vegansk diett under festivalen. Diverse hellige ritualer blir utført i kinesiske helligdommer og templer, og forskjellige opptog og fremvisninger skal bringe deltakerne lykke.

Det er først og fremst de blodige ritualene der tilhengerne stikker de merkeligste gjenstander gjennom kinnene sine som har gjort festivalen kjent i resten av verden.

Se bildene

Årets festival ble avsluttet 30. oktober, så har du lett for å få noia av bloddryppende stunts, kan du trygt reise til Phuket i tiden fremover. Angst for sterke bilder bør heller ikke få deg til å klikke på lenken til bildespesialen fra festivalen.

Ekstern lenke:
Phuket Vegetarian Festival