Blir Norwegians Dreamliner forsinket?

Kommer ikke Dreamlineren første kvartal?

<b>DREAMLINER FORSINKET?</b> Norwegian forventer Dreamliner-leveranse i første kvartal 2013. Men ifølge Check-in er det mye som skurrer. Foto: Per Ervland
DREAMLINER FORSINKET? Norwegian forventer Dreamliner-leveranse i første kvartal 2013. Men ifølge Check-in er det mye som skurrer. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian vil sannsynligvis få sin første Boeing 787 Dreamliner andre kvartal neste år, ifølge Check-in.dk. De har sett på Boeings produksjonsplaner og mener det er lite trolig at Dreamlineren er i Norge til første kvartal, slik som flyselskapet hevder.

Boeing har nemlig en liste over flyselskap som skal motta Dreamlinere. Ved utgangen av juli har selskapet levert i alt 11 Dreamlinere og forventer å få levert mellom 35 og 42 eksemplarer av flyet ved utgangen av 2012.

Trolig venter Norwegian fly nummer 91, og dersom Boeings produksjon fortsetter i samme tempo, vil sannsynligvis Norwegian motta flyet i slutten mai, mener kilden.

Les også: Flyselskap hermer etter Norwegian

Første eller andre kvartal?

I går skrev e24 at Bjørn Kjos får sin første Boeing 787 Dreamliner levert i april.

– April er andre kvartal og ikke første kvartal. Venter dere Dreamliner i andre kvartal?

– I vår presentasjon for andre kvartal i år, kommuniserte vi at vi forventer leveranse i første kvartal 2013. Det gjelder fremdeles, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

Det som uansett er sikkert er at lavprisselskapet har sikret leveranse av totalt åtte Dreamlinere. Den foreløpige planen er at disse skal fly direkteruter til New York og Bangkok.

KOMMER TIL NESTE ÅR: Sonja Henie skal pryde halen til Norwegians første Dreamliner Foto: Norwegian
KOMMER TIL NESTE ÅR: Sonja Henie skal pryde halen til Norwegians første Dreamliner Foto: Norwegian Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!