Hotellet blir ikke 13 etasjer om det blir bygget, men kanskje kan man fortsatt stå på ski på taket? Foto: Big.dk
Hotellet blir ikke 13 etasjer om det blir bygget, men kanskje kan man fortsatt stå på ski på taket? Foto: Big.dkVis mer

Blir det noe av dette hotellet?

Hotellet som er tegnet for bygging i Hafjell garanterer ski inn - ski ut for alle.

332 boenheter der alle skal ha ski-in-ski-out samt sol og utsikt? Big.dk ved Bjarke Ingels, Jakob Lange, David Vega, Camilla Hoel Eduardsen, David Markek, Dariusz Bojarski og Andy Yu tok utfordringen ved å tenke frem et stort hotell som gir beboerne nær lik tilgang til snø og bakker, og der taket fungerer som transportåre for skituristene. En konstruksjon som dessuten skal gi alle leilighetene både sol og utsikt, mens de ansatte skal kunne bevege seg innendørs for å yte service til alle områder og beboere.

Gamle planer

Hotellet er konstruert for First Hotels, men planene har allerede rukket å støve ned i en skuff i ett par år. Modellen er planlagt med 332 leiligheter slik tegningen står. Nå blir nok prosjektet kraftig nedskalert i virkeligheten. Lokalavisen GD.no beskriver dette som et kombinert hotell og leilighetsprosjekt, og at hotellet etter planene nå er skåret ned fra 13 til fire etasjer.

Les også: Dette koster heiskortene i vinter

Hotellet er tegnet inn på Mosetertoppen på toppen av alpinbakken i Hafjell. Her overtar skisenteret i dag, fredag, en tilbringerheis (tallerkenheis) som går mellom Hafjell Fjellandsby og Mosetertoppen.

Nytt område på Hafjell

Reguleringsplanen for området ble godkjent av kommunen i mai i år, og gir rom for 400 hyttetomter og like mange leiligheter. Hafjell Alpinsenter og Mosetertoppen AS forhandler med First Hotels om byggingen av hotellet på Mosetertoppen, men avtalen er ikke klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har ikke konkretisert hvordan bygget skal være, men hva det skal inneholde av servicefunksjoner, sier Stein Plukkerud, daglig leder i Mosetertoppen AS til DinSide.

Tidligere har aktørene flagget disse hotellmodellene fra Big.dk, og et ønske om arkitektur som vekker oppsikt.

Hotellet blir ikke 13 etasjer om det blir bygget, men kanskje kan man fortsatt stå på ski på taket? Foto: Big.dk
Ski in ski out, og kanskje bilfritt område? Foto: Big.dk
Slik er hotellet tegnet inn på Mosetertoppen. Foto: Big.dk
Hotellet slik det originalt er planlagt - modell sett ovenfra. Foto: Big.dk
Selv om det nok ikke blir helt sånn, kan det fortsatt ligge rom for spektakulær arkitektur her. Foto: Big.dk


- Drømmen er at gjestene kan lande med fly på Gardermoen, ta toget inn til Hunderfossen og gondolen rett opp til hytta. På Mosetertoppen skal det være så få biler som overhodet mulig. Det sa Geir Olsen i Hafjell Alpinsenter til GD.no i fjor høst, før reguleringsplanen var godkjent.

Olsen var da daglig leder i Hafjell Alpinsenter. Nå er han drifts- og utviklingsansvarlig samme sted.

Selger godt med hytter

Hyttebyggerne i området får altså ikke vite når de kan ta ibruk servicetjenester i tilknytning til et nytt hotell. For mens hotellplanene drøyer i tid, er de første hyttebyggerne godt igang. I første trinn ble 51 tomter lagt ut for salg, mens 36 fulgte i trinn to. I disse dager legges trinn tre og fire ut, med tilsammen omkring 150 hyttetomter.

- Vi passerte 50 millioner i omsetning på Mosetertoppen forrige helg, og hyttetomtene som selges nå er priset mellom 750.000 og 2.750.000 kroner, sier Plukkerud til DinSide.