Bli ny - helt gratis

Har du først fornyet garderoben er det like greit å ordne med resten også. Hva med en ny frisyre? Av Stine Okkelmo

Liberty i Regent Street er et av magasinene hvor du kan bli sminket gratis av proffer.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Liberty i Regent Street er et av magasinene hvor du kan bli sminket gratis av proffer.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hos Londons mest kjente hårsalonger, Vidal Sassoon og Aveda, kan du faktisk få gratis klipp og hårfarging. Begge salongene holder nemlig daglige kurs for frisører fra hele verden som læres opp til å bruke nye produkter og teknikker. Til dette trenger de naturligvis hårmodeller, både mannlige og kvinnelige. Og selv om du er hårmodell går ikke frisørene berserk på håret ditt, men du er nødt til å være litt ’open minded’.

For å gjøre en avtale må du som regel ringe noen dager i forveien, og helst stikke innom så de kan ta en titt på håret ditt. Men mange ganger er de i beit for modeller, så det er absolutt verdt et forsøk å ringe allerede før du drar til London og høre om du kan komme.

Utnytt stormagasinene

For oss jenter er vel neste steg å friske opp sminken. Som i Norge er det flust med muligheter for å bli sminket i sminkeavdelingen til de store magasinene som Selfridges, Liberty og Aquascutum. Noen tar betalt for å gjøre dette, men hos de fleste er det gratis, og du behøver absolutt ikke kjøpe noe selv om du blir sminket. De kuleste sminkemerkene for tiden er Stila, MAC, BeneFit eller Space NK; alle merker du ikke finner i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til hovedartikkel
Tips om utflukter