Bli med til Cuba!

Yo-ho-ho, and a bottle of rum! Cuba – den lille kommunistiske sjørøverøya midt i Karibien - blir mitt hjem i ukene fremover. Jeg ønsker at du skal være med på å lage dette til en interaktiv reise hvor du får svar på dine spørsmål rundt denne spennende og vakre øya!

I ukene som kommer vil du få reportasjer om hvordan sjørøverne levde på øya, hva cubanerne lever av i dag, hvordan revolusjonen har formet landet og hvordan du som turist lettest kan ta deg rundt.

Fargerikt

Cuba er salsa, farger og latter - karneval året rundt! Vis mer


Salsa, farger, Fidel Castro, vakre strender, rom og sigarer. Man kan lett forstå at mange blir tiltrukket av denne fargerike kombinasjonen. Bare historien om Cuba gjør at man får lyst til å reise hit. 10.000 år før Kristus kom indianere fra Sør-Amerika over til øya. På 1500-tallet herjet sjørøvere i det smaragdgrønne farvannet rundt øya. I dag leder Fidel Castro den siste rendyrkede kommuniststaten på kloden... Selvfølgelig er det mye spennende å oppleve på Cuba for noen og enhver. Vi ønsker å se på øya sammen med deg slik at du skal få danne deg et inntrykk av hvordan dagliglivet er her akkurat nå!

Voldelig historie

Mange skip som skulle fra Latin-Amerika til Europa på 1500-tallet brukte å legge til i Havanna eller i Santiago de Cuba for å ta en pitstop på ferden. Dette medførte stor aktivitet for sjørøverne i området. Mange skip ble plyndret før ankomst til Havanna eller ved avreise fra øya. Legender som Kaptein Henry Morgan, Kaptein Mings, Edward Mansfield, Laurens de Graaf og Chevalier de Grammont briljerte alle med sin skruppelløse fremferd i området på denne tiden. I både Havanna og Santiago de Cuba kan man den dag i dag se spor fra piratenes herjinger…

Turisme, sukker og sigarer

Røyksugen innbygger i Havanna... Vis mer

Castro har uttalt at det er turismen som skal redde sosialismen på Cuba – og sannelig tror vi han kan være inne på noe. Man skal lete lenge etter en øy som har en så interessant historie kombinert med en så vakker natur, flotte strender og livsglade mennesker. Turismen er i ferd med å bli en svært viktig inntektskilde for Castro og hans kompanjonger.

Hovedsaklig har cubanerne levd av landbruk, og i særdeleshet av de 160 sukkerfabrikkene som finnes på øya. Og la oss heller ikke glemme sigareksporten! I 1989 hadde Cuba besøk av ca. 100.000 turister. I 1999 var tallet steget til 1,4 millioner! Etter denne økningen er faktisk turismen blitt den viktigste inntektskilden, foran sukkerproduksjonen. Cuba har inngått en rekke avtaler med utenlandske selskaper og hotellkjeder om felles oppføring og drift av hoteller. Man forventer i langtidsplanleggingen at øya skal kunne motta opp til 5 millioner turister. Blir du en av dem?


Send dine Cuba-spørsmål via epost til DinSide!

Under reisens gang ønsker vi at du skal sende oss dine Cuba-spørsmål på epost, slik at vi kan prøve å finne ut av akkurat det du lurer på! Send inn ditt spørsmål her!

Bestem hva jeg skal gjøre i Havanna!

Familiebesøk eller... Vis mer

Vi vil at du skal være med på å lage reisen på Cuba. Vi gir deg derfor nå muligheten til å stemme over hva jeg skal gjøre ved ankomst til Havanna. Send oss en epost og angi hvilket alternativ du stemmer på i subject-feltet!

1: Jeg vil at Petter skal besøke en Cubansk familie i Havanna!

2: Jeg vil at Petter skal finne den beste cubanske drinken på det beste utestedet i Havanna!

...salsakurs eller skål! Vis mer

3: Jeg vil at Petter skal dra på Salsakurs i Havanna!

Vær med til Cuba – bestem hva jeg skal gjøre...